Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Personaje de basm mai puțin cunoscute

Zoom Personaje de basm mai puțin cunoscute

Zmeul Zmeoaicelor – Dacă Zmeul Zmeilor era cel mai puternic în luptă, Zmeul Zmeoaicelor se dovedea redutabil în relațiile cu sexul opus. Nici o zmeoaică nu putea să-i reziste, motiv pentru care avea agenda plină și nu prea puteai să te bazezi pe el în caz de luptă cu Făt-Frumos, Greuceanu sau Cătălin Moroșanu. Zmeul Zmeoaicelor nici n-avea nevoie s-o răpească pe Ileana Cosânzeana. Mergea ea cu el de bunăvoie, ba chiar îl bombarda cu telefoane la ore imposibile, deranjându-l de la pensat.

Lejereanu – Prietenul cel mai bun al lui Greuceanu. Era mult mai relaxat decât alte personaje pozitive de basm. Se spune că, atunci când zmeii au furat Soarele și Luna de pe cer, Lejereanu n-a sărit să le recupereze, ci s-a bucurat că acum nu mai e atâta lumină și poate să doarmă și el mai bine.

Împăratul Roș-Albastru – Împăratul Roș-Albastru trăia într-un palat impunător, aflat pe Bulevardul Aviatorilor, chiar lângă Piața Victoriei. El era atât de puternic încât le spunea antrenorilor de la FCSB ce schimbări să facă chiar în timpul meciului.

Bruce Lee cel Voinic – I se spunea așa pentru că era cel mai mic dintre frații lui. Arnold și Van Damme erau mai mari ca vârstă, dar nu la fel de curajoși și de puternici în luptă. Se spune că Bruce Lee cel Voinic era atât de viteaz încât lupta la bustul gol, nefiindu-i frică de nici o răceală.

Făt-Drăguț – La fel de puternic în luptă ca și Făt-Frumos, însă fără a avea o frumusețe convențională. Ce-i drept, Făt-Drăguț nici nu prea se îngrijea. Avea trăsături oarecum OK, dar nu se pensa niciodată, pielea de pe nas i se cam cojea și avea un început de chelie. Avea pe față un neg, iar firicelul de păr din acel neg îi creștea într-o zi cât la alții în șapte.

Fumilă – Spre deosebire de Flămânzilă, care mânca foarte mult, și de Setilă, căruia îi era mereu sete, Fumilă putea să dea gata cinci pachete de Kent într-o zi. Fumilă devenea extrem de vulnerabil în avion, unde n-avea voie să fumeze. Așa se face că, în timp ce Harap Alb și ceilalți tovarăși călătoreau cu Tarom-ul, Fumilă se punea la vagonul de dormit și ajungea abia a doua zi.

1 comentariu

  1. #1

    A fost uitat whiskila!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale