Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Personaje mai puțin cunoscute din mitologia românească

Zoom Personaje mai puțin cunoscute din mitologia românească

Mătușa Pădurii – Dacă Muma Pădurii era o zgripțuroaică instransigentă, Mătușa Pădurii era super de treabă și îngăduitoare. Ea îi permitea pădurii să facă toate chestiile pe care i le interzicea muma, lăsând-o inclusiv să fumeze sau, mă rog, să fumege atunci când apărea un mic incendiu de vegetație.

Balaurul Sexolog – Teroriza satele românești din vremuri imemoriale, motiv pentru care a rămas ca principal antagonist în multe basme habotnice. În fiecare an, balaurul cerea de la săteni zece virgine, cărora le preda lecții de educație sexuală și pe care le învăța tot ce trebuie să știe despre contracepție și riscurile transmiterii de boli venerice. Se pare că preoții îl urau și se temeau de influența lui nefastă asupra tinerelor.

Lejereanu – Era fratele mai mic și mai leneș al lui Greuceanu. Atunci când zmeii au furat soarele și luna de pe cer, Lejereanu era de pază, însă a preferat să stea cu berea în mână pe un șezlong și să se bucure că, nemaifiind lumină, poate și el să adoarmă liniștit. Legenda spune că Lejereanu trăiește și-n zilele noastre și lucrează ca funcționar public.

Baba Nochia – Sora mai mică, de la oraș, a Babei Dochia. Ea locuia într-un apartament vechi din Balta Albă și i se spunea astfel pentru că primise de la Orange, odată cu abonamentul Senior, un Nokia 3310 cu taste.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale