Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Plan de zburat creierii

Zoom Plan de zburat creierii

Nu știu dacă ați auzit cum râdea viitorul acum câteva zile. Tocmai aruncase un ochi pe Planul de Relansare Economică propus de Ludovic Orban.

E o jignire la adresa ideii de referat găsit pe Internet.

Culmea, ce i-a dat prin cap lui Orban să facă cu 100 de miliarde de euro e chiar secundar. În primul rând că planul este pe o perioadă de zece ani. În ani de câine e ușor de calculat, dar în ani de guverne, la un calcul sumar, vine cam două milioane de ani.

Un guvern care nu este expresia unei majorități, ci a unei necesități și urgențe de moment, face un plan pentru zece ani. Cum îl face? Fără nici cea mai mică consultare cu celelalte partide. Un nene care vine după trei ani de șomaj și boschetăreală aruncă pe hârtie viitorul țării. Unde e președintele în treaba asta? Nu știm. Unde e Opoziția? Niciunde. Unde sunt sindicatele?

Există cimitirele Ghencea-Civil, Ghencea-Militar, dar am impresia că se vorbește prea puțin de Ghencea-Proiecte de țară.

Din perspectiva cetățeanului, prosteala Guvernului e un fel de mizerabilă bătaie de joc. Care este garanția că următorul guvern non-PNL se va ține de acest plan? Da, îi zicem Plan, așa, de amorul discuției.

Neprețuită imaginea, dacă stăm să compunem așa, cu Șică, în miez de noapte la Guvern, desfăcând o sticlă de bere, aprinzându-și o țigară și exclamând: Ia să vedem ce facem cu 100 de miliarde de euro!

1 comentariu

 1. #1

  Zilele astea suntem imbiati din toate partile sa mai si radem. Ca cica am cam uitat sa radem. Suntem asigurati ca-i posibil si sub masca, zgomotos sau in liniste, ajuta la ,,starea de bine”.
  Opoziția? Ha, Ha, Ha! Sindicatele? Ha, Ha, Ha! Guvernatii? Ha, Ha, Ha!
  Adevaratii guvernaNti i-au pus pe guvernati (executanti) sa scoata ,,planul” la bataie. Astfel, i-a fost aratat prostimii ca s-ar putea DACA … Asa ca ,,ciocu mic” (vorba Ancai) ca de-acum ei sunt la ,,putere” si o sa ne dea ,,bunastare” in functie de cat de ,,docili” devenim in aplicarea ,,distantarii sociale”. Peste 10 ani, peste 20. Pana atunci, insa, tre’ sa platim vechile datorii cat si dobanzile aferente. Nu-i greu de priceput.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]