Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

PNL pleacă la București cu ultima șansă

Zoom PNL pleacă la București cu ultima șansă

Mai sunt cam 11 luni până la alegerile locale de anul viitor, iar Marcel Ciolacu a anunțat deja că PSD nu va face publice numele candidaților la primăriile marilor orașe decât după alegerile europarlamentare, adică pe la sfârșitul lunii iunie 2024. Dar dacă PSD își permite să-și perpelească doritorii de demnități locale, PNL nu-și permite acest lux. Nu de alta, dar urmașii Brătienilor sunt niște oameni care vor să știe din timp pe mâna cui or să piardă.

Așa că în București a și început sondarea opiniei publice, la comanda PNL, pentru a se afla cine va fi candidatul la funcția de Nicușor Dan.

De la Crin Halaicu încoace, PNL n-a mai dat Capitalei vreun primar cu carnet de partid, căci Nicușor Dan, pe care l-a susținut în lipsă de ceva mai bun, figurează ca independent. Așa că, se gândesc oamenii generalului Ciucă, a cam venit timpul ca pe clădirea Primăriei Generale să se ridice iar steagul galben-albastru. Celălalt steag galben-albastru, nu cel al Ucrainei, de data asta.

Cum spuneam și puțin mai sus, stabilirea viitorului candidat la Primărie urmează a se face, de data asta, în urma unor sondaje profesioniste. De opinie, desigur. Pentru a afla pe cine se vor milogi de bucureșteni să-l voteze în septembrie 2024, liberalii au băgat în sondaj două vârfuri de lance: Rareș Bogdan și Sebastian Burduja. Problema este că Rareș Bogdan nu vrea să candideze la Primăria Capitalei. El spune că nu candidează pentru că s-a simțit jignit de partid că nu i-a propus asta atunci când voia el să i se propună. Acum, când vrea partidul să-i propună această candidatură, nu mai vrea Rareș. Și are dreptate. Rareș Bogdan n-a candidat niciodată de unul singur, n-a fost nevoit să obțină doar el, pentru el, voturile necesare pentru a ocupa vreo funcție. Dacă ar face-o, în 2024, la alegerile locale, Dichisitul ar pierde în urale, căci, în momentul de față, conform sondajelor, se situează în spatele lui Nicușor Dan, care, la rându-i, se află în spatele Gabrielei Firea. Asta nu înseamnă că între Ciufulit și Dichisit nu s-ar afla și altcineva. Ar putea fi Piedone, ar putea fi un încă nenumit candidat al AUR, ar putea fi, practic, multă lume. Mult prea multă lume pentru ca marele europarlamentar să riște să-și șifoneze imaginea de învingător de cafenea.

Pe vremuri, când își prezenta audiențele emisiunii de pe Realitatea, Rareș Bogdan pretindea, seară de seară, că este cel mai urmărit realizator TV din țară. Asta, probabil, pentru că trecea noapte de noapte prin sectorul 1 al Bucureștiului și se luau șobolanii după mașina lui. Căci, altfel, audiențele îl plasau, de obicei, pe la coada Top 10-15. Dar atunci nu conta cu adevărat, nu verifica nimeni dacă spune sau nu adevărul. La Primărie, însă, ar fi mai complicat, căci portarul ar fi primul care i-ar cere să-i explice cum de omul clasat pe locul 5-6 are tupeul să pretindă că este primarul ales al Bucureștiului.

Cum n-are chef nu doar să nu se facă de râs, după posibilități, ci nici să-și piardă și poziția de europarlamentar, care presupune munci istovitoare de mărunțire a mentei între palme, Rareș Bogdan refuză, așadar, să candideze la București. Și, în general, să candideze uninominal. Prin urmare, în absența lui Ciucu, ieșit glorios din grațiile partidului, PNL are strălucita idee de a-l duce în cursa pentru Primăria Bucureștiului pe Sebastian Burduja.

Iar dacă Rareș Bogdan, care mai are ceva notorietate, chiar dacă suferă la favorabilitate, se clasează pe un confortabil loc 4-5, în funcție de contracandidați, Tianu Burduja este realmente ultimul dintre cei sondați. Ceea ce-l face candidatul ideal la PMB din partea PNL-ului. Căci, se știe, pentru PNL e mult mai important să participi decât să câștigi.

4 comentarii

  1. #1

    Pai cum, nu stiti? Acum cativa ani, pe vremea Firea-i (nu va injur), presa sugera candidatura demiurgului din Birtin, provocand si o reactie prompta a duamnei, “imi dau lectii cei care gestioneaza 4 intersectii” (buna asta).

  2. #2

    Asa iti dai seama ca traiesti intr-o tara pacifista si iertatoare: cand poate umbla liber si fara teama (pe strada si in politica) unul alaptat si crescut la tata Bancorex. Cand zic „tata Bancorex” merge si cu diacritice, si fara.

  3. #3

    Cunosc antipatia dvs față de „Tianu”, i-ati fișat în detaliu trecutul. Nu doresc sa va contrazic deloc, nu sunt avocat ex officio pt el, și îmi displace ca a furat startul. Nu oricine a avut tatăl așa bine plasat. Pe de altă parte, se pare ca s-a lipit ceva din școală, spre deosebire de ex bancherul, ex MF, ex PM, certat cu legea în timpul obscurelor sale studii peste ocean, nomina odiosa. Și îmi pare superior Boloșvanului (recunosc, așteptările sunt incorecte, popa a făcut studii pe malul Petei)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint