Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

PNL se întărește cu relațiile Bancorex

Zoom PNL se întărește cu relațiile Bancorex

Luni, 15 iulie, Partidul Național Liberal a mai făcut un pas mare spre victoria finală. Căci luni, 15 iunie, tânărul Sebastian Burduja a fost ales președinte interimar al PNL Sector 1.

După mai multe încercări eșuate, în sfârșit, Burduja junior și-a găsit partidul de care avea nevoie pentru a urma visul tatălui său, acela ca fiul să ajungă premier sau, de ce nu, președinte.

La 34 de ani, Sebastian Burduja n-are vreo realizare profesională majoră, cu excepția școlilor înalte absolvite în SUA. Dar acolo, la Harvard și Stanford, tânărul Burduja a ajuns tot datorită tatălui său, fostul bancher Marinel Burduja, a cărui avere a început să se construiască pe vremea când se falimenta Bancorexul. Căci acolo lucra Burduja senior, ca vicepreședinte.

După școală a prins câteva stagiaturi și, în cele din urmă, timp de trei ani, a lucrat la Banca Mondială. Asta ar fi, în sine, o realizare, dacă după cei trei ani petrecuți acolo ar fi urmat o carieră fie în mediul privat, fie tot în vreo instituție internațională. Dar n-a urmat. După Banca Mondială, tânărul Burduja a devenit direct politician. A înființat Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor, în ianuarie 2016, un partid despre care electoratul, totuși, nu prea a auzit. În ciuda banilor pompați de tată și de câțiva amici ai acestuia, PACT n-a reușit să obțină nici măcar un singur loc de consilier la localele din 2016, iar la parlamentare nici măcar n-a reușit să aibă liste complete pentru nici măcar un singur județ.

În ciuda acestei lipse de performanțe electorale, PNL s-a hotărât, în martie, să înghită PACT, promițându-i lui Sebastian Buduja postul de vicepreședinte. Miza acestei fuziuni nu era, totuși, electoratul numeros al tânărului Burduja, ci impresionanta bază de date a Ligii Studenților Români din Străinătate, ligă înființată de tânărul student de la Harvard, alături de alți copii de foști și actuali nomenclaturiști care învățau la vremea aceea în străinătate. O mare parte din propaganda din online-ul emigrației românești e propagată de membri ai LSRS – desigur, aceia care văd în Sebastian Burduja un viitor lider al României. Există membri ai LSRS care n-au fost de acord cu transformarea ligii în suport politic pentru fondator, dar dacă își manifestă acest dezacord sunt, încet-încet, marginalizați sau chiar excluși din organizație.

Anul trecut, Sebastian Burduja a fost cel care a lansat ideea unui miting al diasporei pe 10 august, iar PACT a fost partidul care a depus notificare la Primărie în legătură cu organizarea respectivei manifestații. De altfel, unul dintre agitatorii permanenți ai Pieței Victoriei, Cristian Dide, a candidat din partea PACT la alegerile locale din Roșiorii de Vede.

Astăzi, Sebastian Burudja a ajuns președinte interimar al PNL Sector 1. Probabil va fi uns președinte plin și, la fel de probabil, va fi candidatul partidului la Primăria sectorului 1. Ceea ce este modul PNL de a le spune bucureștenilor că banii familiei Burduja sunt mai importanți decât o primărie de sector.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Secretul lui Bachus, cu Gabriel Liiceanu în rolul principal

  8 octombrie 2019

  După o lamentabilă carieră de criminal în serie, Gabriel Liiceanu se desparte de membrii Grupului pentru Dialog Social cu aerul preotului indignat că păcătoșii cărora le-a servit ultima împărtășanie se simt din […]

 • Președintele morții

  8 octombrie 2019

  Dacă ar avea aripi, Klaus Iohannis s-ar roti în văzduh deasupra tragediilor, ca un corb care adulmecă moartea. Dar n-are, așa că e nevoit să țopăie de la un accident […]

 • Uniunea Salvați USR

  8 octombrie 2019

  În plină campanie electorală pentru prezidențiale, Uniunea Salvați România s-a apucat, deja, de pregătirea alegerilor locale. Rar s-a mai văzut un partid care să le spună membrilor, simpatizanților și eventualilor […]

 • O profeție cu bucluc

  1 octombrie 2019

  Diversitatea în unitate se vede cu ochiul liber pe canalele noastre de televiziune, unde cîteva culte religioase se întrec seară de seară să ne intermedieze prin cablu o întîlnire cu […]

 • Bula calului

  1 octombrie 2019

  Prezidențialele n-au fost întotdeauna așa. În 1990 aveam de unde alege. Îl aveam pe Ion Rațiu, nepot de memorandist cu rădăcini istorice în Ardeal, milionar în lumea liberă, democrat cu […]