Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

PNL se întărește cu relațiile Bancorex

Zoom PNL se întărește cu relațiile Bancorex

Luni, 15 iulie, Partidul Național Liberal a mai făcut un pas mare spre victoria finală. Căci luni, 15 iunie, tânărul Sebastian Burduja a fost ales președinte interimar al PNL Sector 1.

După mai multe încercări eșuate, în sfârșit, Burduja junior și-a găsit partidul de care avea nevoie pentru a urma visul tatălui său, acela ca fiul să ajungă premier sau, de ce nu, președinte.

La 34 de ani, Sebastian Burduja n-are vreo realizare profesională majoră, cu excepția școlilor înalte absolvite în SUA. Dar acolo, la Harvard și Stanford, tânărul Burduja a ajuns tot datorită tatălui său, fostul bancher Marinel Burduja, a cărui avere a început să se construiască pe vremea când se falimenta Bancorexul. Căci acolo lucra Burduja senior, ca vicepreședinte.

După școală a prins câteva stagiaturi și, în cele din urmă, timp de trei ani, a lucrat la Banca Mondială. Asta ar fi, în sine, o realizare, dacă după cei trei ani petrecuți acolo ar fi urmat o carieră fie în mediul privat, fie tot în vreo instituție internațională. Dar n-a urmat. După Banca Mondială, tânărul Burduja a devenit direct politician. A înființat Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor, în ianuarie 2016, un partid despre care electoratul, totuși, nu prea a auzit. În ciuda banilor pompați de tată și de câțiva amici ai acestuia, PACT n-a reușit să obțină nici măcar un singur loc de consilier la localele din 2016, iar la parlamentare nici măcar n-a reușit să aibă liste complete pentru nici măcar un singur județ.

În ciuda acestei lipse de performanțe electorale, PNL s-a hotărât, în martie, să înghită PACT, promițându-i lui Sebastian Buduja postul de vicepreședinte. Miza acestei fuziuni nu era, totuși, electoratul numeros al tânărului Burduja, ci impresionanta bază de date a Ligii Studenților Români din Străinătate, ligă înființată de tânărul student de la Harvard, alături de alți copii de foști și actuali nomenclaturiști care învățau la vremea aceea în străinătate. O mare parte din propaganda din online-ul emigrației românești e propagată de membri ai LSRS – desigur, aceia care văd în Sebastian Burduja un viitor lider al României. Există membri ai LSRS care n-au fost de acord cu transformarea ligii în suport politic pentru fondator, dar dacă își manifestă acest dezacord sunt, încet-încet, marginalizați sau chiar excluși din organizație.

Anul trecut, Sebastian Burduja a fost cel care a lansat ideea unui miting al diasporei pe 10 august, iar PACT a fost partidul care a depus notificare la Primărie în legătură cu organizarea respectivei manifestații. De altfel, unul dintre agitatorii permanenți ai Pieței Victoriei, Cristian Dide, a candidat din partea PACT la alegerile locale din Roșiorii de Vede.

Astăzi, Sebastian Burudja a ajuns președinte interimar al PNL Sector 1. Probabil va fi uns președinte plin și, la fel de probabil, va fi candidatul partidului la Primăria sectorului 1. Ceea ce este modul PNL de a le spune bucureștenilor că banii familiei Burduja sunt mai importanți decât o primărie de sector.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]

 • #danbarnafacts

  13 august 2019

  Din spuma mării contractelor cu statul a apărut, imaculat și superb în nimicnicia lui, ca un câine turbat, Dan Barna. Și, deodată, a început să spună tâmpenii. Poate îl știți. […]

 • Caracal, mon amour

  6 august 2019

  Zilele trecute, pe la ora cînd Ion Cristoiu obișnuiește să tragă pe nări praful din Biblioteca Academiei, îmi făcui și eu rondul pe la Piața Obor, unde zarzavagiii scot natura […]

 • Olimpiada PROȘTILOR

  6 august 2019

  România și-a încredințat destinul unor șarlatani. Șefii de ieri și de azi ai țării, fie ei președinți, miniștri, primari sau parlamentari, trăiesc, cu rare excepții, din impostură. Prosperă din fals, […]