Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

PNL și-a ales rentierii

Zoom PNL și-a ales rentierii

Există, în politica românească, o gașcă de fete și băieți care au prins cele mai bănoase și comode funcții alese și nu mai au de gând să renunțe la ele nici în ruptul capului. Ei sunt europarlamentarii țărișoarei, capetele de listă, oamenii cărora cineva le-a făcut o glumă proastă și i-a prins cu superglue, holzșuruburi și alte alea de scaunele de la Bruxelles și Strasbourg. Nici să vrea să plece de acolo și nu mai pot. Îi mai mută femeile de serviciu, ca să șteargă praful, au deja micul lor cartier în Bruxelles, au vecini pe care-i cunosc de aproape un sfert de secol, iau pe caiet de la băcanul marocan. Sunt născuți români, dar au devenit, prin perseverență și prezență îndelungată, belgieni pursânge.

Dacă Cristian Bușoi pare a fi acolo de la începutul vremurilor, Maria Grapini a ajuns acolo chiar mai devreme, pe când o răpea Zeus, metamorfozat în taur, pe Europa și o aducea din Libanul natal pe coastele continentului căruia avea să-i împrumute numele. Nici Adina Vălean nu e mai proaspătă prin Parlament și Comisie (căci acum e comisar). A ajuns pe liste imediat ce a devenit jumătatea mai puțin feminină a lui Crin Antonescu și nici că a mai reușit cineva să o ia de acolo. Ar fi și un gest de cruzime să nu mai candideze la anul pe un loc eligibil, căci ar rămâne oratorul fără sursă de venit.

Pe Motreanu l-au zidit ursitoarele prin clădirile PE și nu mai găsește calea de ieșire. Prin 2050 or să-l găsească vizitatorii mumificat într-un colț, cu mâna ridicată să voteze Dar și să-și încaseze în continuare diurna. Marian-Jean Marinescu are și el punguța lui de petrol sub podeaua Parlamentului. De atâta vreme își face veacul pe acolo, că geologii îl trec deja la zăcăminte naturale.

Să nu uităm nici că Traian Băsescu s-a oploșit prin sălile alea, pe lângă alambicul secret al lui Juncker, de unde-și ia energia cu patru cuburi de gheață în fiecare dimineață.

Ei bine, PNL s-a reunit la Sinaia, săptămâna trecută, ca să-și stabilească strategia pentru anul electoral 2024. Strategia este simplă: fără liste comune la alegerile de la anu’. Desigur, deocamdată fără liste comune la europarlamentare. După aia, când vor constata că s-au întors sub 19%, ca-n vremurile bune, probabil vor renegocia. Doar că ceva mai îngenuncheați decât acum.

Nu contează, important este ca motrenii, bogdanii, bușoii și mureșanii să mai prindă 8.000 de euro pe lună plus transport, cazare și sume forfetare, pentru perioada 2024-2029. Așa că lista va fi deschisă de Adina Vălean, urmată de Siegfried Mureșan, Dan Motreanu, Rareș Bogdan și Daniel Buda.

Nu că în PNL ar mai fi intrat cineva în ultimii doi-trei ani, dar parcă nici recursul ăsta la aceleași momâi stafidite nu pare vreo dovadă de imaginație deosebită.

În definitiv, de ce mai numim chestiile astea care se întâmplă din cinci în cinci ani „alegeri“? Nu ar fi mai cinstit să spunem că prelungim permisul de îmbogățire lejeră al unora care sunt incapabili să-și câștige altfel milioanele de euro?

3 comentarii

  Adaugă un comentariu

  Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
  Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

  Editoriale
  Editoriale
  bijuterii argint