Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Politician român, acuzat că a plagiat în CV

Zoom Politician român, acuzat că a plagiat în CV

Șoc pe scena politică românească, după ce s-a descoperit că un membru de frunte al PNL a  plagiat nu într-o carte, nu în două, ci chiar în propria biografie. El a preluat pasaje ample din CV-ul unor oameni importanți, fără să pună ghilimele și fără să precizeze sursa. Astfel, în CV-ul ministrului liberal din Guvernul Ciucă se arată că politicianul s-a născut în anul 1850, în localitatea Ipotești, de lângă Botoșani. La vârsta de 16 ani, liberalul publică primele versuri, la moartea unui profesor drag.

El și-a trecut în CV studii de filosofie pe care nu le-a făcut, de fapt, la Viena și la Berlin. Ba mai mult, politicianul liberal menționează că la Viena l-a cunoscut pe Ioan Slavici și că tot acolo s-a îndrăgostit de o anume Veronica Micle, amănunt pe care nu-l poate proba.

În același CV plagiat cu nerușinare, liberalul spune că este autorul poemelor „Luceafărul“, „Călin (file de poveste)“, „Scrisoarea III“ și „Somnoroase păsărele“, precum și al nuvelei „Sărmanul Dionis“, pe care am studiat-o cu toții la școală. Pe cine crezi că păcălești, domnule ministru?

Însă detaliul cel mai frapant din CV-ul politicianului e faptul că declară, în scris, negru pe alb, că ar fi murit la 15 iunie 1889, din cauza unui sifilis galopant. Evident, e vorba de o minciună, cauza morții sale fiind cu totul alta.
Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Raspunsul unui ministru acuzat de plagiat in cv:
    „Eu am plagiat, bă?
    Nu bă, eu am mințitcu tupeu de politician?”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale