Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Poșta va ștampila cu tuș negru scrisorile electronice caligrafiate de mînă, cu aplicația Google

Zoom Poșta va ștampila cu tuș negru scrisorile electronice caligrafiate de mînă, cu aplicația Google

► Se pare că Poșta Română, acea companie națională din subordinea Ministerului Comunicațiilor, căreia toată lumea îi cîntă prohodul pe motiv că ar mai avea o suflare și gata, o paște falimentul, n-o duce atît de rău. Altfel, dacă ar fi pe marginea prăpastiei, părerea noastră, cei responsabili de soarta ei ar trata-o cu aspirină și băi fierbinți și nu cu cumpărături dubioase menite să-i grăbească deznodămîntul fatal.

C.N. Poșta Română a semnat un contract în valoare de 273.420 de lei pentru achiziția a 2.625 de litri de tuș negru, pentru ștampile metalice. Tușul, conform caietului de sarcini, trebuie să fie ambalat în flacoane de 0,5 litri fiecare, să aibă aspect smîntînos, să fie omogen fără sedimente și să se usuce, după aplicare, pe hîrtie, în maximum 30 de secunde. Cîștigătorul contractului este o firmă din Focșani, Delmos Exim SRL, dar acest lucru este mai puțin important.

Întrebarea care ne vine pe buze, nouă, celor neinițiați în misterele distribuției de misive și colete, este la ce vor folosi salariații companiei o cantitate atît de mare de tuș pentru ștampile metalice.

Iar primul răspuns care ne vine în minte este legat de noua aplicație care permite utilizatorilor să-și scrie e-mail-urile cu litere de mînă. Astfel, dacă ălora de la Google le-a dat prin cap o asemenea trăsnaie, de ce nu le-ar da prin cap și celor de la Poșta Română să aplice cîte o ștampilă bine imprimată, cu tuș negru, pe fiecare scrisoare electronică ce urmează a fi transmisă către destinatari?

► Victor Construct SRL, firma unui apropiat al PNL din Botoșani, Victor Mihalachi a obținut un contract în valoare de peste 1,3 milioane de lei de la Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement din subordinea Primăriei conduse de pesedistul Ovidiu Portariuc. Suma este pentru amenajarea Parcului “Mihai Eminescu” din municipiu.

Dincolo de faptul că Victor Construct a surclasat, de departe, la licitație pe constructorul celui mai scump WC din România, din comuna Coțușca, Cornells Floor, interesant este altceva.

Împotriva firmei afaceristului liberal Victor Mihalachi există mai multe sesizări, la Patronatul Constructorilor din România, în care mai mulți contructori îl acuză de practici neloiale. Potrivit acestora, firma botoșăneană cîștigă licitațiile cu oferte excesiv de mici, neserioase, după care, în complicitate cu autoritatea contractantă, suplimentează contractele cu acte adiționale.

Cum aceasta este o practică obișnuită printre afaceriștii cu proptele politice, autorii sesizărilor au fost îndemnați să-și bage plîngerile în fund și să facă la fel.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint