Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Povestiri cu Pat Hobby şi Şuncă pe pîine

Zoom Povestiri cu Pat Hobby şi Şuncă pe pîine

F. Scott Fitzgerald, Povestiri cu Pat Hobby, Ed. Polirom, 2011 – Chiar dacă protagonistul celor 17 povestiri din volumul ăsta seamănă pînă la un punct cu autorul însuşi, nu-l luaţi ca pe un alter ego al lui Scott. Prozatorul avea o părere mult mai bună de­spre sine decît despre Pat. Dar ca unul căruia nu i-a mers bine la Hollywood şi care avea o relaţie dezastruos de apropiată cu băutura şi o relaţie din ce în ce mai proastă cu banii, Scott n-a avut nevoie să inventeze prea mult pentru a scrie aceste povestiri despre un scenarist căruia producătorii vor să-i facă vînt.

Charles Bukowski, Şuncă pe pîine, Ed. Polirom, 2011 – Un roman mişto, în care Bukowski se povesteşte cu umor, fără să-şi bată joc excesiv de propria persoană şi fără să se străduiască să iasă mai bine decît ar fi cazul. Cartea e plină de ciudaţi ca povestitorul însuşi, aşa că nu te miri cînd cineva îi propune să joace ruleta rusească şi sfîrşeşte prin a ciurui fundul bărcii în care se află amîndoi, suficient de departe de mal încît barca să se scufunde. Mda, a scăpat şi tipul cu pistolul, nu numai povestitorul…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale