Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Prea săraci ca să avem autostrăzi, dar măcar să fim în siguranță

Zoom Prea săraci ca să avem autostrăzi, dar măcar să fim în siguranță

Nu mare lucru se mai întâmplă zilele astea în România, în domeniul construcțiilor de autostrăzi. Putem observa că, în virtutea inerției, ne-am luat cu altele și chiar am trecut peste dilema tronsonului din autostrada Orăștie-Sibiu care ar urma să fie demolat. Acum ne ocupăm de alte probleme, dar, cât nu suntem atenți, cineva trebuie să aibă grijă de cei care, din sediile Direcțiilor de Drumuri și Poduri, veghează la viitorul șoselelor de viteză din România. Și ca să fim siguri că, până ne mai dezmeticim noi, nu sunt furați cei ce organizează dezvoltarea acestui tip de infrastructură, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a trimis la subunitățile DRDP Timișoara pază în valoare de peste 3,5 milioane de lei. Pentru că ce-i sigur e sigur.

„Servicii de investigații și siguranță”, de așa ceva are nevoie DRDP Timișoara. Și nu e problema că ar avea nevoie, căci nevoia de siguranță ne e caracteristică tuturor. Ce nu putem face cu toții e să plătim aproximativ 3,5 milioane de lei fără TVA pentru servicii de pază și protecție, „cu excepția serviciilor de transport cu vehicule blindate”. Serviciile vor ajunge și la subunități, așa cum arată textul licitației, astfel că de pe urma contractului vor beneficia și secțiile de drumuri naționale din Arad, Deva, Caransebeș și Orșova, alături de cea din Timișoara.

Contractul a ajuns la Vigilent Security SRL, după ce doar două dintre cele zece oferte au fost considerate admisibile. Firma câștigătoare se afla în mare nevoie de acțiune, după ce, în 2013, a trecut printr-un moment mai puțin dezirabil: clientă veche a Spitalului Județean Drobeta-Turnu Severin și a Regiei Autonome pentru Activități Nucleare, unde furniza servicii de pază, firma șefului Poliției Locale, Nicolae Micșoniu, a fost vizitată de procurorii DIICOT, care erau interesați de un dosar de evaziune fiscală. Scamatoria s-a lăsat cu efecte și în cifra de afaceri a firmei, care în 2014 aproape că s-a înjumătățit, de la aproximativ 16 milioane de lei, în 2012, la doar 9 milioane de lei, anul trecut. Dar să ne bucurăm. Cu banii de la DRDP, o șansă tot mai există. Pentru toată lumea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100