Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Premieră: Unei piftii din Bacău i-a fost transplantată o inimă de porc

Zoom Premieră: Unei piftii din Bacău i-a fost transplantată o inimă de porc

Premieră gastronomică într-o gospodărie din Bacău, acolo unde o piftie în suferință s-a ales cu o inimă nou-nouță. Acum, piftia mai are o șansă să ajungă pe masa de duminică a familiei și privește cu încredere în viitor.

Gospodina spune că e pentru prima oară când pune inimă de porc în piftie și mărturisește că i-a fost greu să ia această decizie. „A fost riscant, de ce să nu recunosc?“, spune bucătăreasa. „O prietenă m-a avertizat că o să stric piftia și mi-a zis că nu e deloc bine ce fac. Am mers, totuși, înainte, mai ales că era ultima șansă a piftiei. Eu anul ăsta nu prea am avut nici șorici, nici carne de pe căpățâna de porc. Inima era singura salvare.“

Nu toți sunt de acord cu felul în care a procedat femeia. Mai mulți eticieni ai gastronomiei spun că gospodina din Bacău a făcut ceva nepermis, adăugând organe în piftie. „Așa ceva nu se face. Îmi vine greu să-mi găsesc cuvintele. Sper că autoritățile vor interveni.“

Alți bucătari sunt încântați de această cucerire a gastronomiei și spun că vor folosi și ei inimă de porc la piftie. Apare, însă, o altă întrebare: este moral să creștem porci doar pentru a le preleva organele și a face din ele mâncăruri tradiționale? E o întrebare care ne va tulbura conștiința după multe mese îmbelșugate care vor veni.

1.663 de vizualizări

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Carne de pui La Provincia
Big Fish
Editoriale
Iubitori de arta