Premieră gastronomică într-o gospodărie din Bacău, acolo unde o piftie în suferință s-a ales cu o inimă nou-nouță. Acum, piftia mai are o șansă să ajungă pe masa de duminică a familiei și privește cu încredere în viitor.
Gospodina spune că e pentru prima oară când pune inimă de porc în piftie și mărturisește că i-a fost greu să ia această decizie. „A fost riscant, de ce să nu recunosc?“, spune bucătăreasa. „O prietenă m-a avertizat că o să stric piftia și mi-a zis că nu e deloc bine ce fac. Am mers, totuși, înainte, mai ales că era ultima șansă a piftiei. Eu anul ăsta nu prea am avut nici șorici, nici carne de pe căpățâna de porc. Inima era singura salvare.“
Nu toți sunt de acord cu felul în care a procedat femeia. Mai mulți eticieni ai gastronomiei spun că gospodina din Bacău a făcut ceva nepermis, adăugând organe în piftie. „Așa ceva nu se face. Îmi vine greu să-mi găsesc cuvintele. Sper că autoritățile vor interveni.“
Alți bucătari sunt încântați de această cucerire a gastronomiei și spun că vor folosi și ei inimă de porc la piftie. Apare, însă, o altă întrebare: este moral să creștem porci doar pentru a le preleva organele și a face din ele mâncăruri tradiționale? E o întrebare care ne va tulbura conștiința după multe mese îmbelșugate care vor veni.
1.663 de vizualizări