Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Premiile Varza de Aur 2022

Zoom Premiile Varza de Aur 2022

Doamnelor și domnilor, stimați turiști cititori, bine ați venit la ceremonia de decernare a premiilor Varza de Aur 2022! Ca de fiecare dată la sfîrșit de decembrie, privind înapoi cu mîn(dr)ie, celebrăm, respectiv, comemorăm, cum ar spune schiorul de la Cotroceni, momentele de excelență negativă ale turismului românesc în anul care tocmai se încheie.

Marele trofeu Varza de Aur și medalia de tinichea aferentă se acordă organizatorilor standului României la Tîrgul de Turism de la New York. O draperie neagră pe care s-au prins în bolduri cîteva fotografii A4 printate la xerox-ul din colț, asta a fost strategia noastră de promovare turistică la întîlnirea americană a pasionaților de călătorie, care le-a prilejuit altora creșterea interesului turistic pentru țările lor și semnarea unor contracte de zeci de milioane de travel-dolari. Distincția este pe deplin meritată de cîștigători, pentru că mult-discutata imagine a României în lume e fix aia din poza devenită virală pe timpul Tîrgului, în care niște habarniști deplasați acolo pe banii statului stau aliniați ca la festivitatea de premiere a concursului comunal de desenat și colorat Satul meu, în așteptarea diplomelor de participare.

O Varză de Argint din sticlă, de pus pe mileurile de pe televizorul defect, se decernează Asociației Culturale Contrasens, un ONG finanțat (și) de Primăria Timișoara. Viitoarea Capitală Culturală Europeană a anului 2023 se mîndrește din octombrie, în Piața Unirii, cu o valoroasă expoziție stradală în care supervedetă a fost, încă de la inaugurare, o operă de artă extrem de controversată: obscenul afiș dedicat cuvîntului muie și familiei sale. Nu celei din cartier, din spatele blocului, de unde și-a început ascensiunea spre celebritatea între membrii cu nume populare de organe genitale, celei de cuvinte literalmente asociate: muie-re, muie-ratic, muie-resc ș.a.m.d. După acest act artistic deosebit, dovadă de mare bărbăție, în cultură și nu numai, multă lume se întreabă oripilată unde-a ajuns Fruncea Banatului.

Un butoi de Varză de Bronz merge la Consiliul Județean Teleorman, pentru proiectul de hotărîre privind aprobarea pregătirii și promovării proiectului de infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic Vacanță pentru suflet în Teleorman (citat din agramatul anunț publicitar al proiectului pentru care s-au cheltuit deja, într-o primă fază, peste 500.000 de lei). Nu scrie nicăieri ce înseamnă concret vacanța asta pentru suflet a teleormănenilor, rămîne la latitudinea fiecăruia să-și imagineze. O fi pentru sufletele alegătorilor din cimitire care s-au încolonat pe listele electorale, premiate în urma prezenței la vot cu o vizită la obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic cele mai mediatizate ale județului, vilele lui Dragnea.

Niște salată de Varză de Carton rămasă de pe la meniurile de pomană va fi dată cu lumînare administrației publice din Mărășești, cel mai deprimant oraș din lume. Dacă ai de gînd să te sinucizi, e foarte ușor de luat decizia asta în gara din Mărășești, cu ochii la clădirea lugubră de pe care cade tencuiala, urlă rugina și rînjește mucegaiul. Există o nișă a amatorilor de turism macabru (vizitatori de cimitire, de destinații- dezastru, istorice sau biologice, de la Auschwitz la Cernobîl); tot ce-ar mai avea nevoie Mărășeștiul ca să ajungă pe lista lor de Wanted e nițică promovare. Premiul vine, deci, la pachet cu recomandarea ca, la următorul Tîrg de Turism de la New York, măcar una dintre pozele de pe wall-ul de pînză neagră să fie din orășelul ăsta fantomă accesoriu al Mausoleului, în care cam tot ce vezi în jur este gri, spart, părăginit și sinistru, iar mall-ul în care-și dau întîlnire localnicii e un Profi. Aici ar trebui să fie aduși să trăiască toți președinții de CJ Vrancea, toți prefecții care s-au perindat prin birourile sediului de la Focșani, toți foștii primari de Mărășești care și-au făcut vile la munte, toți politicienii vrînceni, senatori sau deputați, toți miniștrii care au decis vreodată unde și cum se cheltuiesc fondurile de dezvoltare națională.

Cam astea au fost Verzele lui 2022. Un 2023 cu sănătate, pace și călătorii interesante, dragi cititori! La anul și la mulți ani!

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Era bine daca aflam si numele celor ce urmeaza sa imparta verzele .Ce vesele par muie-rile de la New York cred ca au primit cotorul !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint