Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Pretextul și Metrorexul

Zoom Pretextul și Metrorexul

SRI face afaceri. Legal, prin firme pe care nu le știe nici dracu’ – de unele dintre ele zic. Banca Națională a României e pusă pe făcut profit și împarte din profit angajaților. Scuze, atât angajaților, cât mai ales celor care au avut angajamente semnate. Uniunea Sindicatul Liber Metrou, sindicatul condus de Ion Rădoi, deține Sindomet Servcom SRL, firmă prin care sindicatul făcea afaceri cu Metrorex.

Acest Ion Rădoi era șef de sindicat în vreme ce activa ca deputat PSD. Negocia, reprezenta poporul și angajații deopotrivă, era om de afaceri și om de partid, declanșa greve. Omul e o intersecție, un punct de întâlnire al multor nenorociri numite generic „tranziția românească“.

Angajații de la Metrou trebuie să scape de unul ca Rădoi. Iar Florin Cîțu vrea să scape de sindicalism în general. Coaliția de dreapta se va folosi de figuri ca Rădoi ca să dea în sindicalism și în orice formă de discurs care ar conduce spre putere de negociere din partea angajaților. În drumul coaliției spre o țară ca o multinațională, sindicalismul trebuie să dispară.

De râs declarația lui Florin Cîțu referitoare la șefii de sindicate care sunt de prea mult timp în acele locuri. Ar trebui să țopăie ca Zorba premierul: iată unde sunt angajații din România cu astfel de lideri.

Dar, mă, rog, să-i schimbi cu nimeni și să desființezi cu totul sindicatele, da, asta ar fi chiar mai bine de atât. Până atunci, însă, acest Rădoi vine ca un pretext pentru multe.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale