Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Prima aselenizare – scenarii posibile

Zoom Prima aselenizare – scenarii posibile

Primul om care a călcat pe Lună nu a fost Neil Armstrong, ci un tip foarte suspicios, care s-a dus pe Lună ca să fie sigur că Armstrong nu merge, de fapt, în altă parte.

Atunci cînd Neil Armstrong și Buzz Aldrin au ajuns pe Lună, și-au dat seama că nu pot pune bazele unei colonii umane acolo, pentru că sînt amîndoi bărbați și nu așa funcționează înmulțirea la om.

Neil Armstrong provenea dintr-o familie săracă. Așa se face că a purtat pe Lună costumul de astronaut al unui frate mai mare, căruia atunci îi venea mic.

Primul om care a călcat pe Lună a fost, de fapt, un instalator care a avut o reacție de genul: Aoleu, cine a lucrat aici n-a făcut deloc treabă bună.

Inițial, Neil Armstrong nici nu avea de gînd să calce pe Lună, dar a coborît puțin din modulul NASA ca să facă pipi.

A vrut și Nicolae Ceaușescu să trimită un om pe Lună, dar îi era teamă că o să rămînă acolo.

Conspiraționiștii cred că anul 1969 a fost un an hotărîtor, pentru că atunci Statele Unite au pus la punct tehnologia necesară pentru a înscena aselenizarea.

Primele cuvinte ale lui Gică Hagi, după ce a călcat pe Lună, au fost: “Un pas mic pentru om, un pas așa și-așa mic, dar nu prea mic, pentru omenire.”

A existat și un program ultrasecret de a-l trimite pe Radu Banciu pe Lună și de a-l lăsa acolo definitiv. Din păcate, planul a eșuat și Banciu s-a putut întoarce acasă. Primele impresii n-au fost deloc favorabile Lunii: “E o mizerie totală ce-i acolo. În primul rînd, nu se poate trăi pentru că nu există atmosferă. Știți unde e atmosferă? Pe Stade Vélodrome, în Marseille, cînd are Olympique meci.”

Un om de afaceri din Ilfov a vrut să introducă o cursă de maxi-taxi București-Lună, dar nu i-a dat NASA toate aprobările, pentru că la una dintre mașini nu se-nchideau bine geamurile și îi trăgea curentul pe pasagerii din spate.

Cînd, în iulie 1969, Neil Armstrong s-a întors pe Pămînt, șefii lui de la NASA i-au spus: “Gata, acum să nu te mai aud că vrei să pleci în concediu”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Secretul lui Bachus, cu Gabriel Liiceanu în rolul principal

  8 octombrie 2019

  După o lamentabilă carieră de criminal în serie, Gabriel Liiceanu se desparte de membrii Grupului pentru Dialog Social cu aerul preotului indignat că păcătoșii cărora le-a servit ultima împărtășanie se simt din […]

 • Președintele morții

  8 octombrie 2019

  Dacă ar avea aripi, Klaus Iohannis s-ar roti în văzduh deasupra tragediilor, ca un corb care adulmecă moartea. Dar n-are, așa că e nevoit să țopăie de la un accident […]

 • Uniunea Salvați USR

  8 octombrie 2019

  În plină campanie electorală pentru prezidențiale, Uniunea Salvați România s-a apucat, deja, de pregătirea alegerilor locale. Rar s-a mai văzut un partid care să le spună membrilor, simpatizanților și eventualilor […]

 • O profeție cu bucluc

  1 octombrie 2019

  Diversitatea în unitate se vede cu ochiul liber pe canalele noastre de televiziune, unde cîteva culte religioase se întrec seară de seară să ne intermedieze prin cablu o întîlnire cu […]

 • Bula calului

  1 octombrie 2019

  Prezidențialele n-au fost întotdeauna așa. În 1990 aveam de unde alege. Îl aveam pe Ion Rațiu, nepot de memorandist cu rădăcini istorice în Ardeal, milionar în lumea liberă, democrat cu […]