Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Prima aselenizare – scenarii posibile

Zoom Prima aselenizare – scenarii posibile

Primul om care a călcat pe Lună nu a fost Neil Armstrong, ci un tip foarte suspicios, care s-a dus pe Lună ca să fie sigur că Armstrong nu merge, de fapt, în altă parte.

Atunci cînd Neil Armstrong și Buzz Aldrin au ajuns pe Lună, și-au dat seama că nu pot pune bazele unei colonii umane acolo, pentru că sînt amîndoi bărbați și nu așa funcționează înmulțirea la om.

Neil Armstrong provenea dintr-o familie săracă. Așa se face că a purtat pe Lună costumul de astronaut al unui frate mai mare, căruia atunci îi venea mic.

Primul om care a călcat pe Lună a fost, de fapt, un instalator care a avut o reacție de genul: Aoleu, cine a lucrat aici n-a făcut deloc treabă bună.

Inițial, Neil Armstrong nici nu avea de gînd să calce pe Lună, dar a coborît puțin din modulul NASA ca să facă pipi.

A vrut și Nicolae Ceaușescu să trimită un om pe Lună, dar îi era teamă că o să rămînă acolo.

Conspiraționiștii cred că anul 1969 a fost un an hotărîtor, pentru că atunci Statele Unite au pus la punct tehnologia necesară pentru a înscena aselenizarea.

Primele cuvinte ale lui Gică Hagi, după ce a călcat pe Lună, au fost: “Un pas mic pentru om, un pas așa și-așa mic, dar nu prea mic, pentru omenire.”

A existat și un program ultrasecret de a-l trimite pe Radu Banciu pe Lună și de a-l lăsa acolo definitiv. Din păcate, planul a eșuat și Banciu s-a putut întoarce acasă. Primele impresii n-au fost deloc favorabile Lunii: “E o mizerie totală ce-i acolo. În primul rînd, nu se poate trăi pentru că nu există atmosferă. Știți unde e atmosferă? Pe Stade Vélodrome, în Marseille, cînd are Olympique meci.”

Un om de afaceri din Ilfov a vrut să introducă o cursă de maxi-taxi București-Lună, dar nu i-a dat NASA toate aprobările, pentru că la una dintre mașini nu se-nchideau bine geamurile și îi trăgea curentul pe pasagerii din spate.

Cînd, în iulie 1969, Neil Armstrong s-a întors pe Pămînt, șefii lui de la NASA i-au spus: “Gata, acum să nu te mai aud că vrei să pleci în concediu”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]