Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Prima aselenizare – scenarii posibile

Zoom Prima aselenizare – scenarii posibile

Primul om care a călcat pe Lună nu a fost Neil Armstrong, ci un tip foarte suspicios, care s-a dus pe Lună ca să fie sigur că Armstrong nu merge, de fapt, în altă parte.

Atunci cînd Neil Armstrong și Buzz Aldrin au ajuns pe Lună, și-au dat seama că nu pot pune bazele unei colonii umane acolo, pentru că sînt amîndoi bărbați și nu așa funcționează înmulțirea la om.

Neil Armstrong provenea dintr-o familie săracă. Așa se face că a purtat pe Lună costumul de astronaut al unui frate mai mare, căruia atunci îi venea mic.

Primul om care a călcat pe Lună a fost, de fapt, un instalator care a avut o reacție de genul: Aoleu, cine a lucrat aici n-a făcut deloc treabă bună.

Inițial, Neil Armstrong nici nu avea de gînd să calce pe Lună, dar a coborît puțin din modulul NASA ca să facă pipi.

A vrut și Nicolae Ceaușescu să trimită un om pe Lună, dar îi era teamă că o să rămînă acolo.

Conspiraționiștii cred că anul 1969 a fost un an hotărîtor, pentru că atunci Statele Unite au pus la punct tehnologia necesară pentru a înscena aselenizarea.

Primele cuvinte ale lui Gică Hagi, după ce a călcat pe Lună, au fost: “Un pas mic pentru om, un pas așa și-așa mic, dar nu prea mic, pentru omenire.”

A existat și un program ultrasecret de a-l trimite pe Radu Banciu pe Lună și de a-l lăsa acolo definitiv. Din păcate, planul a eșuat și Banciu s-a putut întoarce acasă. Primele impresii n-au fost deloc favorabile Lunii: “E o mizerie totală ce-i acolo. În primul rînd, nu se poate trăi pentru că nu există atmosferă. Știți unde e atmosferă? Pe Stade Vélodrome, în Marseille, cînd are Olympique meci.”

Un om de afaceri din Ilfov a vrut să introducă o cursă de maxi-taxi București-Lună, dar nu i-a dat NASA toate aprobările, pentru că la una dintre mașini nu se-nchideau bine geamurile și îi trăgea curentul pe pasagerii din spate.

Cînd, în iulie 1969, Neil Armstrong s-a întors pe Pămînt, șefii lui de la NASA i-au spus: “Gata, acum să nu te mai aud că vrei să pleci în concediu”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]

 • #danbarnafacts

  13 august 2019

  Din spuma mării contractelor cu statul a apărut, imaculat și superb în nimicnicia lui, ca un câine turbat, Dan Barna. Și, deodată, a început să spună tâmpenii. Poate îl știți. […]

 • Caracal, mon amour

  6 august 2019

  Zilele trecute, pe la ora cînd Ion Cristoiu obișnuiește să tragă pe nări praful din Biblioteca Academiei, îmi făcui și eu rondul pe la Piața Obor, unde zarzavagiii scot natura […]

 • Olimpiada PROȘTILOR

  6 august 2019

  România și-a încredințat destinul unor șarlatani. Șefii de ieri și de azi ai țării, fie ei președinți, miniștri, primari sau parlamentari, trăiesc, cu rare excepții, din impostură. Prosperă din fals, […]