Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Primari ai Capitalei mai puțin cunoscuți (1)

Zoom Primari ai Capitalei mai puțin cunoscuți (1)

Burebista – A ordonat să se distrugă Șoseaua Viilor, pentru că prea se bea mult alcool prin zona aia. Burebista a fost primul primar care a unificat cele șase sectoare ale Capitalei, după ce a învins triburile de celți din sectorul 6 și i-a alungat pe sciții care invadaseră dinspre nord-est sectorul 2.

Decebal – Și-a pus capăt zilelor după ce și-a dat seama că e înconjurat de județul Ilfov și că nu mai are cale de scăpare.

Dragoș Vodă – Primul moldovean care a ajuns la București, în timp ce vâna bouri fără stăpân pe o pășune de la marginea cartierului Colentina. Cu acea ocazie, el a rămas fără cățelușa Molda, luată de hingheri într-un moment de neatenție.

Mircea cel Bătrân – A fost cel care a pavat cu piatră Calea Moșilor. El obișnuia să colinde, alături de alți pensionari, toate piețele din București. Trăia dintr-o pensie mizeră, pe care, ca domnitor, putea să o mărească. Și totuși n-o făcea, doar ca să pară sărman în ochii lui Baiazid și să spună credibil tot monologul ăla în versuri pe care i l-a scris Eminescu.

Constantin Brâncoveanu – Și-a ridicat un palat tocmai la Mogoșoaia, după ce constructorul l-a mințit că i-l face la numai cinci minute de metrou.

Tudor Vladimirescu – A dat numele Șoselei Panduri, după ce a văzut că mereu, când se grăbea să ajungă la birou, șoseaua era plină de ambuteiaje din cauza pandurilor care mergeau la corporație, în Pipera.

Iancu Jianu – Un primar haiduc, care lua apă caldă de la bogați și dădea la săraci. Partea proastă e că, în timpul operațiunii, apa se răcea și primarul tot nu rezolva nimic.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • O moarte simbolică

  23 februarie 2021

  Înainte de a se fi măritat cu aprigul bărbătuș Vijulie, femeia cu barbă Stelian Tănase nu părea a ști să dea în bobi și a citi în zațul cafelei, ca […]

 • A venit și vremea arătării diplomelor

  23 februarie 2021

  În toate campaniile, PNL și USR-PLUS s-au dat mai școliți ca proștii de la PSD. Au lăsat mereu să se înțeleagă că ei sînt legitimați de cunoștințe dobîndite în universități […]

 • Munca la arat

  23 februarie 2021

  Este una dintre cele mai mari ironii ale guvernelor liberale din 2019 încoace faptul că ministru al Muncii este o doamnă care nu a muncit nici măcar o singură zi […]

 • Krepkaia

  16 februarie 2021

  La prima sa vizită în „străinătate“, adică la Chișinău, Nichita Stănescu a coborît din vagonul-restaurant aidoma zeilor care pogorau cu hîrzobul din cer, în aplauzele scriitorilor basarabeni buluciți pe peron, […]

 • Sărăcie pe bani grei

  16 februarie 2021

  Nu există nici un strop de inteligență în bugetul prezentat de guvernul PNL-USR-PLUS. Același tip de prostie înfricoșată și obedientă, arătată de Băsescu în 2010, cînd a tăiat salarii și […]