Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Primari ai Capitalei mai puțin cunoscuți (1)

Zoom Primari ai Capitalei mai puțin cunoscuți (1)

Burebista – A ordonat să se distrugă Șoseaua Viilor, pentru că prea se bea mult alcool prin zona aia. Burebista a fost primul primar care a unificat cele șase sectoare ale Capitalei, după ce a învins triburile de celți din sectorul 6 și i-a alungat pe sciții care invadaseră dinspre nord-est sectorul 2.

Decebal – Și-a pus capăt zilelor după ce și-a dat seama că e înconjurat de județul Ilfov și că nu mai are cale de scăpare.

Dragoș Vodă – Primul moldovean care a ajuns la București, în timp ce vâna bouri fără stăpân pe o pășune de la marginea cartierului Colentina. Cu acea ocazie, el a rămas fără cățelușa Molda, luată de hingheri într-un moment de neatenție.

Mircea cel Bătrân – A fost cel care a pavat cu piatră Calea Moșilor. El obișnuia să colinde, alături de alți pensionari, toate piețele din București. Trăia dintr-o pensie mizeră, pe care, ca domnitor, putea să o mărească. Și totuși n-o făcea, doar ca să pară sărman în ochii lui Baiazid și să spună credibil tot monologul ăla în versuri pe care i l-a scris Eminescu.

Constantin Brâncoveanu – Și-a ridicat un palat tocmai la Mogoșoaia, după ce constructorul l-a mințit că i-l face la numai cinci minute de metrou.

Tudor Vladimirescu – A dat numele Șoselei Panduri, după ce a văzut că mereu, când se grăbea să ajungă la birou, șoseaua era plină de ambuteiaje din cauza pandurilor care mergeau la corporație, în Pipera.

Iancu Jianu – Un primar haiduc, care lua apă caldă de la bogați și dădea la săraci. Partea proastă e că, în timpul operațiunii, apa se răcea și primarul tot nu rezolva nimic.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]

 • Hora păcălicilor

  15 iunie 2021

  Orban și Cîțu bântuie țara în lung și-n lat, străbătând filialele PNL-ului așa cum fantoma comunismului bântuia Europa la începutul Manifest der Kommunistischen Partei. Mai o vizită la un centru […]

 • Cînd treci

  8 iunie 2021

  Sub pașii tăi cad viermii în extaz, se bîlbîie salcîmii și fac spume, rușinea-mi fuge beată din obraz și m-aș dori pămînt mușcat de rîme pe care surîzînd să îl […]

 • Un om periculos

  8 iunie 2021

  A trădat, a mințit, a pus în pericol vieți omenești, a fost complicele unor hoți. Recidivist în toate aceste fapte și arivist politic neobosit, a dat în văzul lumii întregi […]