Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Principalii candidați la președinție din 2019

Zoom Principalii candidați la președinție din 2019

Klaus Iohannis

Avantaje: A mai făcut asta. Lumea s-a obișnuit cu el și românii s-ar adapta cu greu la un președinte care vorbește cu o viteză normală, fără să le mai lase timp să meargă la toaletă între două cuvinte consecutive.

Dezavantaje: Și-a terminat toate cuvintele pe care putea să le zică și nu mai are vorbe și pentru un a doilea mandat. În plus, e posibil ca fix în perioada alegerilor prezidențiale să fie la Miami, iar o campanie în lipsă, pe Skype, e super-greu de făcut.

 

Liviu Dragnea

Avantaje: E deja cel mai puternic om din stat, deci n-ar fi un mare pas înainte să câștige și președinția. Românii deja s-au resemnat că nu mai scapă de el.

Dezavantaje: N-o să-l voteze nimeni, deși ăsta nu e un dezavantaj decisiv.

 

Călin Popescu Tăriceanu

Avantaje: Are de partea lui și electorat de stânga, și electorat de dreapta. Pe vremea când era prim-ministru, România a cunoscut cea mai mare creștere economică.

Dezavantaje: Are împotriva lui și electorat de stânga, și electorat de dreapta. Pe vremea când era prim-ministru, s-au creat premisele ca România să cunoască cea mai mare criză economică.

 

Dacian Cioloș

Avantaje: E mai hotărât ca niciodată: a promis că, dacă adună 300.000 de semnături, o să se gândească serios să intre în politică, iar apoi, cine știe, poate că o să și candideze la prezidențiale, pentru că niciodată nu știi ce-ți rezervă viața.

Dezavantaje: Oricând poate să-l umilească iar vânzătoarea aia din Iași care l-a dat afară din magazin pe un ton politicos, pentru că i se părea un personaj irelevant și fără charismă.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  zis, repet si insist: regele hagi la prezidentie, cu nea puiu premier si gigione vice. de orice si oriunde!

 2. #2

  Mai baieti, cei de 35+/- 5 ani, cititi si voi “cel mai iubit dintre pamanteni”, sa vedeti ce a fost, ce este si ce poate fi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Vulpea cu clopoțel

  19 februarie 2019

  Cu tirbușonul în mînă, am încercat zilele trecute să extrag tîlcul unei întîmplări hazlii povestite de un amic proaspăt întors dintr-o excursie prin secuime. Cazați la cabana unui pădurar care, […]

 • Cam pioană

  19 februarie 2019

  Laura Codruța Kövesi doarme acum somnul neliniștit al urmăriților penal, învelită cu pătura otrăvită a prezumției de nevinovăție. Judecata publică a început să parcurgă etapele torturii, de astă dată cu […]

 • Asistații de la SRI

  19 februarie 2019

  Ovidiu Marincea este un fost lucrător din presă, la Realitatea TV, apărut de nicăieri ca jurnalist și dispărând apoi la fel de repede în negura care e foarte probabil să-l […]

 • În așteptarea atletului lui Dumnezeu

  12 februarie 2019

  A fost nevoie ca un parcagiu italian să se metamorfozeze în medic, pe pajiștea cu fătuci mioritice producătoare de silicon, pentru a vorbi de seninătatea criminală cu care am acceptat […]

 • Adevăratul nume al Laurei Codruța Kövesi

  12 februarie 2019

  Pentru o țară de mărime medie, îndepărtată și înapoiată, binecuvîntată de un dumnezeu amnezic, irigată de rîuri fără pești, locuită de oameni fără obraz, poluată de vorbe, ocolită de autostrăzi, […]

romania100