Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Proteste la Moscova, pentru abolirea pedepsei cu moartea suspectă

Zoom Proteste la Moscova, pentru abolirea pedepsei cu moartea suspectă

Mii de ruși au luat cu asalt principalele orașe ale țării pentru a-i cere lui Vladimir Putin să abolească pedeapsa cu moartea suspectă, folosită în ultima vreme pe scară largă împotriva vocilor incomode. Manifestanții spun că pedeapsa cu moartea suspectă e una inumană, potrivită mai degrabă unor vremuri de tristă amintire. „Nu mi se pare normal să mai avem astfel de condamnări în zilele noastre. Poate că mergea să-i pedepsești pe oameni cu moartea suspectă atunci când existau unul sau doi disidenți, nu acum, când suntem cu zecile de mii. Unde se va ajunge? Oare are Rusia destul trepte pe care să cădem cu toții accidental? Avem clădiri suficient de înalte de pe care să ne aruncăm în condiții neclare?“, se întreabă un opozant al lui Putin, care habar n-are că mâine o să-și pună capăt zilelor, împușcându-se în spate de mai multe ori.

Pe de altă parte, Putin a spus că viața e imprevizibilă și că niciodată nu știi când îți cade o cărămidă în cap în timp ce te plimbi singur prin pădure. „Am un prieten peste care a dat o mașină. Ghinion, ce să zic. A fost singura persoană de pe plaja aia implicată în accident“, a dat un exemplu președintele rus. „Oricum, a fost și rămâne prietenul meu. M-am dus la înmormântarea lui și vreau să spun că am ajuns primul, cu patru zile înainte să se producă accidentul.“
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint