Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Proverbe mai puțin cunoscute

Zoom Proverbe mai puțin cunoscute

“Câinele care latră nu mișcă” – Expresia aparține unui spărgător care, intrând în ograda unui cetățean, i-a amenințat câinii, asigurându-i că-i omoară dacă îndrăznesc să latre. Mai există și o școală de gândire care spune că expresia provine din fizică, fiind rostită de Heisenberg în momentul în care și-a dat seama că nu putem ști, în același timp, poziția unui câine și faptul dacă el latră sau nu.

“A fugit puiul cu rața” – Exprimă o poveste de dragoste imposibilă, dintre un pui și o rață, care se termină totuși în mod fericit.

“Nu vor caii când vor câinii” – Se referă la situațiile în care două sau mai multe persoane nu se pot pune de acord să facă ceva.

“În omul sărac, nici boii nu trag” – Ființe milostive, boii n-ar împușca o persoană care oricum e amărâtă.

“Omul e măsură tuturor lucrurilor, dar în special a rezistenței electrice, caz în care se ortografiază ohm” – Protagoras, filosof grec din Antichitate care l-a anticipat pe fizicianul german Georg Simon Ohm.

“Toate drumurile duc la Roman” – Cel puțin în județul Neamț.

“Dacă răceai, filosof rămâneai” – Se știe că persoanele cărora le curge nasul și care tușesc (uneori dând impresia că o fac cu subînțeles) par mai înțelepte.

“Vulpea, când n-ajunge la struguri, zice că sunt sacri” – Strugurii sacri nu trebuie mâncați și așa explică vulpea faptul că nu se atinge de ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100