Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

PSD a început secerișul intern

Zoom PSD a început secerișul intern

Sunt câmpurile pline de grâne, harnicii agricultori și-au încălecat combinele și s-au pus pe treabă, de zumzăie țara de dimineață până seara de zgomotul albinuțelor care robotesc cu spor ca să pună poporului pâine pe masă. Că o să fie pâine făcută din aluat congelat importat din Ungaria, asta nu mai e treaba noastră.
Numai pe ogorul PSD-ului e liniște. O liniște profundă, întreruptă din când în când de zgomotul secerei care trece prin paie.

Cu gândul la strămoșii ideologici, pe vremea cărora secera mergea numai mână-n mână cu ciocanul, fruntașii partidului își șterg nădușeala de pe frunte cu rămășițe ale steagului roșu și se gândesc la viitor.
Iar viitorul sună nemaipomenit de bine. La anu’, Ciolacu va fi premier, va cunoaște toate combinațiile de la seifurile Guvernului și va putea să arunce cu parale după populație ca nuntașul beat după maneliști. Doar că…
Doar că nu tot partidul e mulțumit. Sunt atâția oameni care au făcut sacrificii enorme ca să nu dispară din peisaj, care au trădat la timp, au scris scrisori belicoase și au îndrăznit să-i țină piept lui Dragnea însuși, în ideea că-și vor păstra influența și privilegiile. Doar că Ciolacu nu e atât de recunoscător pe cât pare. Și, în loc să-i țină aproape pe grei, face planuri în grup restrâns. Atât de restrâns, încât Stănescu a mai prins loc doar la ușă, de unde se poate uita la ședințele importante doar pe gaura cheii. Or, așa ceva unul ca Paul Stănescu nu poate înghiți. Rectifică: nu putea.

Căci de când au năvălit procurorii DNA cu diverse cereri legate de deja fostul ministru al Agriculturii, Stănescu pare să fi înțeles cine e jupânul.

De două luni de zile știau alde Chesnoiu și susținătorii lui că urmează momentul în care DNA va anunța cu tam-tamul obișnuit că vrea cap de ministru, pentru panoplie. Dar n-au crezut că un social-democrat de-al lor, însuși șeful de partid, ar putea să-i mintă în față și, în loc să pună țambalul sub batistă, mai rău a suflat în pânzele DNA, doar-doar o lua avânt și dosarul ăsta.

Nervos că i-a fost sacrificat protejatul, Stănescu tot dă ture sediului central al PSD și înjură mărunt. Lui nu-i face nimeni așa ceva fără să plătească. Așa că, de câteva zile, nenea Paul s-a apucat deja de planurile pentru răzbunare; va scrie o nouă scrisoare deschisă. Pe care, dacă se strâng mai mulți, de data asta o va și semna. Dacă nu se strâng, aia e. În definitiv, cine-i Chesnoiu ăsta, ca să se agite atât din cauza lui? Ia mai bine să înceapă el scrisoarea aia: „Dragă Marcele, să știi că te consider cel mai bun lider pe care l-a avut partidul nostru vreodată…“.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale