Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

PSD, BOR, aceeași mizerie

Zoom PSD, BOR, aceeași mizerie

Biserica Ortodoxă Română ar trebui să fie mult, mult mai relaxată în privința comportamentelor și pasiunilor gay.

Pe de o parte, BOR chiar poate să spună: suntem deschiși la orice, ați văzut câte cazuri de homosexualitate am avut – și câte om mai avea – în interiorul bisericii și le-am tratat pe toate cu discreție, în spatele ușilor închise. Suntem toleranți.

Pe de altă parte, BOR face asta în timp ce șantajează credincioșii și construiește întreaga campanie pe faptul că principala preocupare a cuplurilor gay este aceea de a lua copiii familiilor tradiționale.

Evident, totul este greșit într-o astfel de punere în scenă, de la ”familia tradițională” la ofensiva generalizată a unei minorități, și până la sumele băgate în campanie de tradiționaliști. Sume care, după cum vedem, nu-l deranjează cu nimic pe Liviu Dragnea. Altfel, mereu întrebător de banii de ONG-urilor sau de finanțări ale unor grupuri de pe Facebook care, în mintea lui, iau forma grupărilor paramilitare care vor s-o dea jos pe Viorica Dăncilă prin lovitură de stat.

În privința propriilor gay, BOR a păstrat tăcerea, aceeași tăcere așternută peste popii colaboratori ai fostei Securități. Despre colaboratorii actualei Securități nici nu avem pretenții să aflăm ceva.

Acest referendum ar trebui să ne facă atât de limpede rolul BOR în deciziile care se iau la nivel politic… Nu degeaba alături de Casa Poporului s-a construit Casa Soborului și nu întâmplător, peste drum de ele, se găsește sediul SRI. Iată Sfânta Treime a deciziilor din societatea românească de azi.

Bineînțeles, la viitoarele alegeri, BOR se va achita de datorie. Și sunt multe datorii, de la banii pentru Catedrală, de la tăcerea asupra taxării până la, iată, schimbarea Constituției.

Citeşte mai multe despre:

6 comentarii

 1. #1

  eu merg la referendum si votez DA numai asa sa mori tu de ciuda + #rezist

 2. #3

  pacat ca,evul mediu, nu are internet

 3. #4

  Ce ma doare pe mine cine in ce gaura ce baga? Iar chestia ca vor sa ia copii altora trebuie spusa ca poate vor sa ia copii abandonati de familiile lor traditionale!

 4. #5

  ok, cu BOR am inteles, dar celelalte culte recunoscute (12 la numar) ce asteapta? Capata si ele cate o biserica/sinagoga/moschee/templu langa SRI? In plus, cei mai activi in campania initiala a CpF au fost neoprotestantii. Si astia or fi tot cu PSD? Mira-m-as. Cei cu pliantul in paine (din Bihor) sunt catolici si PNL-isti

 5. #6

  Dom Radu, chiar ca nu credeam sa ajung ziua in care sa apar biserica; chiar crezi ca toleranta si gradul de relaxare al celor din tabara political correctness, LGBT & Co sunt mai mari? Ca eu sincer nu vad nici urma de asa ceva.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cum să nu murim

  19 ianuarie 2021

  Mihai Eminescu a învățat să moară cu mult înainte de-a muri la un azil de nebuni și-a mai murit o dată cînd a ajuns nume de cofetărie în orășelele de […]

 • Școală să fie, dar și pușcărie!

  19 ianuarie 2021

  România se împarte iar în două: vaccinații și ceilalți. Elixirul Pfizer vine în doze mici și selective, așa că viața normală are de stat la coadă încă multe luni. Așa […]

 • Ce frumoasă vaccinare!

  19 ianuarie 2021

  „Trebuie să fim pregătiți și tocmai de aceea am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul Sănătății și cu experții din domeniul vaccinologiei. Am evaluat stadiul pregătirilor României și am discutat […]

 • Metamorfoza țăranului român

  12 ianuarie 2021

  Dacă pînă acum cinci-șase ani mă dădeam de ceasul morții că boarea societății de consum a ocolit satele românești, astăzi cantitatea de supermarket-uri și de superbet-uri pe cap de băștinaș […]

 • Vaccinați, băieți, orice, numai vaccinați!

  12 ianuarie 2021

  Campania de vaccinare a devenit o tristă eroare de vorbire. Iohannis și-a retras capul din prompter și l-a lăsat pe bietul colonel Gheorghiță să încaseze singur cartușele urii populare, pe […]