Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Putin și calul mort din cadă

Zoom Putin și calul mort din cadă

Un tip merge pe stradă și-l vede pe Bulă care trăgea după el un cal mort.

– De ce tragi un cal mort după tine? întreabă tipul.

– E o poveste lungă. Ești sigur că vrei să asculți?

– Nu mă grăbesc nicăieri.

– Bun, deci ieri a venit dracul pe la mine să jucăm șah. Nu mă-ntreba cum de-a nimerit tocmai la mine, chiar nu contează. S-a întâmplat, pur și simplu. Am început noi să jucăm șah și, după câteva mutări, i-am luat calul. „Știam că o să-mi iei calul“, a zis dracul. Mi s-a părut cam ciudat, dar am trecut cu vederea. Pe urmă i-am luat un nebun. „Știam că o să-mi iei nebunul.“ Pe urmă i-am luat regina. „Știam că o să-mi iei regina“, a zis dracul. Moment în care chiar m-am enervat și era să-i dau una, dar m-am abținut. Nu după mult timp, i-am dat mat. „Știam că o să-mi dai mat“, a zis dracul, iar eu nu m-am mai stăpânit și l-am rupt cu bătaia.

– Bun, dar ce legătură are cu calul mort pe care-l tragi după tine?

– Păi, are, pentru că o să urc calul până la mine la etajul 8 și-o să-l pun în cada din baie.

– Și?

– Și azi iar o să vină dracul pe la mine să jucăm șah. Iar o să-i dau mat, iar o să-mi spună că știa că o să-i dau mat, iar o să mă enervez și iar o să-l rup cu bătaia.

– Și?

– Și el o să meargă la baie să-și dea cu puțină apă pe față. Iar când o să iasă de la baie, o să-mi zică: „Băi, vezi că ai un cal mort în cadă“. Iar eu o să-i răspund: „Știam că am un cal mort în cadă“.

Putin nici măcar nu e obligat să câștige războiul. Poate, pur și simplu, să spună în orice moment că l-a câștigat. Nu e ca și cum cineva ar puteasă-i conteste victoria, în interiorul Rusiei. Să și câștigi războiul, pe lângă faptul că spui asta, pare un efort inutil, ca sforțarea ridicolă a lui Bulă de a duce un cal mort în cadă, doar ca să zică pe urmă că știa că e acolo.

La limită, Putin ar fi putut să declare victoria fără să trimită nici un militar pe teritoriul Ucrainei. Doar din propagandă și fake news. Ba cred că i-ar fi enervat pe mai mulți așa. Probabil că ar trebui să vadă cum li se umflă românilor vena de la tâmplă în fața chestiilor pe care le consideră neadevărate.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale