Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Quantum Drive, sora lu' Lights Out!

Zoom Quantum Drive, sora lu' Lights Out!

Dragi hipsteri, stimați melomani, vești bune: serialul despre trupe românești numai bune de plimbat pe scena de la Pitchfork Music Festival revine. Pentru numărul acesta l-am deranjat pe Aron Biro, cronicar muzical al Dilemei vechi, în legătură c-o trupă din orașul lui natal, Cluj: Quantum Drive. Enjoy!

După antinăstăsismul psihedelic al celor de la Luna Amară și brit-rock-ul transilvănean propus de Grimus, ni se pregătește un al treilea val de trupe clujene. De fapt, abia acum putem vorbi de un val, poate chiar de un tăvălug, cazurile precedente fiind mai degrabă situații de pionierat. A crescut mare generația pentru care Ceaușescu e doar un domnitor din cărțile de istorie. Oarecum ferită de inerțiile care au împotmolit evoluția rockului românesc în școala Atomic TV, tinerii ăștia au la dispoziție sculele și mentalitatea necesare ca să producă muzică relevantă internațional, în cazul de față cu o poziționare de tip Pitchfork-rock (în conexiune cu site-ul clujean Slicker.ro), care îi separă ca mișcare de ce se întîmplă în celelalte metropole românești.

Sub stindardul "revival"-ului și sub impulsul succesului lui Rodion G.A., acest Sugar Man al nostru, la Cluj se încearcă instaurarea unei mișcări de tipul 24 Hours Party People din Manchester-ul anilor ’80 (care s-a finalizat cu un război între cluburi, distrugerea rockului optzecist și cîteva sinucideri, dar să nu anticipăm, deocamdată sîntem în faza ascendentă).

Debutanții Quantum Drive sînt trupa soră a celor de la Lights Out!, însă nu e vorba aici de un side-project – chitaristul LO! Andrei Sîncrăian contribuie, dar nu se numără printre fondatori. Grupul a fost înființat de un membru Kaleidonescu (altă trupă interesantă din același val) pe nume Ovidiu Măcicășan (chitară, voce) și de un anume H.G. Alex (tobe). Din grup mai fac parte Raluca Apetria (clape, ex-Acid Groove) și Tomi Răzvan (bas, ex-Fluturi pe Asfalt). Cu cîteva concerte în cluburile clujene și un demo în faza de lansare iminentă la data la care scriu aceste rînduri, aveți ocazia să-i cunoașteți pe dream-rockerii Quantum Drive în faza embrionară și să vă lăudați peste douăzeci de ani că ați auzit de ei cînd nimeni nu auzise.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint