Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Răul, mai răul, penibilul

Zoom Răul, mai răul, penibilul

Evaluarea națională la limba și literatură română nu spune nimic despre nimic. Copiii trebuie să învețe pe de rost niște definiții și să știe ce cuvinte-cheie să folosească astfel încât să atingă punctajul din barem. E zero creativitate, zero inventivitate, iar subiectele de compunere sunt de-a dreptul cretine, cum s-a întâmplat și anul acesta: „O întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate“.

La matematică, lucrurile stau altfel doar pentru că nici măcar Educația din România nu poate distruge puritatea matematicii. Mă rog, ideea e că încearcă. După contestații, la matematică au fost sute de note care au fluctuat aproape de un punct diferență sau chiar și mai mult. Asta după ce prima corectură a lucrării a fost făcută de doi, DOI, profesori. De asemenea, au fost zeci de cazuri de diferențe de două, de trei sau chiar patru puncte la matematică.

Declarația scandaloasă a secretarului de stat Luminița Barcari, care spunea că au fost subiecte la Evaluare astfel încât un elev putea să ia 5 sau 6 fără meditație, nu face decât să rezume mizeria unei privatizări la negru a sistemului: meditații, bani, nefiscalizare, privatizare. Asta în timp ce, la Cotroceni, Iohannis își face vânt, se apără de muscă cu proiectul „România educată“.
1 comentariu

  1. #1

    Pentru a arata poporului cat de mult apreciaza adevaratii oameni de cultura ai vremurilor trecute ,,decidentii’ le-a dat din Tinel … cine-i Tinel? … ei inclultilor mai puneti mana si pe cartile cu adevarat reprezentative pentru natia asta (ca pe goagal degeaba scormoniti ca nu-l gasiti).
    Deaia s-a pus in practica torpilarea sistemului de invatamant pentru ca needucatul sa nu priceapa care-i treaba (inclusiv cu privire la vreumurile actuale) si sa plece la aliati la sparanghel/ capsuni, neuitand, bineinteles, sa urasca la comanda.
    Asa ,,evaluati national” astia vor da anul viitor testul Pisa ,,competitie internationala” la care suntem ,,in grafic”. La ultimul test (cel din 2018) 44 % dintre copii neamului au obtinut la nivel international statutul de analfabeti functional. Daca mai punem inca 18% rata de abandon scolar de pe aceste melaguri (,,noroc” ca astia 18% n-au apucat sa prinda si ei ,,scoala” la 15 ani) cat si pe cel putin 10% dintre potentialii analfabeti functional care n-au fost testati (Simona Velea ,,sefa” unui institut ,,din domeniu” spunea ca treaba asta cu testarea era optionala astfel incat multe scoli, stiind ca produc retardati, ,,s-au dat lovite” si n-au participat la testare) ajungem la concluzia ca minim 70% dintre copii nostri sunt analfabeti functional. Adica, mai pe romaneste, au facut un pic de scoala dar nu pricep nici cele mai elementare lucruri. Astfel ca, nu-i de mirare ca s-a ajuns ca in zilele noastre peste 300.000 dintre fetitele si baietasii nostri sa faca videchat (sub masca titulaturii de ,,operator pc”) tarisoara noastra draga ajungand lider mondial la prostitutia online (si nu numai). Ca doar in mintea needucata a romanului englezoaicele si nemtoaicele-s supraponderale si deaia nu se baga pe domeniu asta nou mega banos. Si ca peste 70% dintre consumatori sunt americani. Adica, ai bogati dau un ban ca sa priveasca on line cum se dau in stamba tinereii nostrii needucati. Tragic e ca, incet, incet, si alor nostri a inceput sa le placa. Nu mai au ei treaba cu putina demnitate care le-a mai ramas. Tragic e ca ,,se blindeaza” cu diplome la kg si sunt dispusi apoi sa faca toate compromisurile necesare in viitoarele slujbe bine platite de la bugetul statului (mai precis din imprumuturile rostogolite, tot mai mari, pas cu pas).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale