Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Război și pace în varianta PSD

Zoom Război și pace în varianta PSD

În PSD ai zice că se calcă pe bătături plăcile tectonice ale partidului, de nu mai știe Liviu Dragnea cum să sară de pe una pe alta, ca să le potrivească la loc. Pînă să apuce opoziția din Parlament să zică ceva, se ridică opoziția din partid, mai sictirită decît Grindeanu și Ponta la un loc, și ia guvernul și puterea din PSD la tocat mai ceva ca liberalii înainte de alegerile lor interne. Iar băieții de la ALDE, care păreau condamnați să le aducă pesediștilor mingile trimise în bălării, și-au găsit prin buzunare un fluier de arbitru, cu care amenință trupa lui Dragnea că așa nu se mai poate.

Că fluierul celor de la ALDE nu se prea aude, indiferent cine suflă în el, asta contează mai puțin. Important e că, de unde pînă acum aldiștii le aduceau pesediștilor obiectul jocului, de le sfîrîiau călcîiele, ca să nu ridice Liviu Dragnea din sprînceană, mai nou de-alde ALDE nici măcar nu le mai arată pesediștilor unde s-a dus bășica, ci le spun că, dacă n-o găsesc mai repede, s-ar putea ca PSD-ul să-i piardă de clienți. Căci gîndirea lui Dragnea, după experiența cu Grindeanu, să pună premier pe cineva care-l are pe „du-te încolo!”, încît la un caz de ceva să nu-l regrete nimeni pe Tudose, cel cu „ficatul duce”, pare să nu le convină nici aldiștilor, nici pesediștilor cu pretenții.

Că guvernul lui Tudose a trecut prin Parlament și a primit și binecuvîntarea lui Iohannis n-ar fi mare scofală, mai ales după usturătorul perdaf prezidențial. Fiindcă noul ministru al pușculiței naționale nici n-a ajuns bine în funcție și a scăpat un porumbel, ăla cu pensiile private, pe care pesediștii l-au vînat ca pe o cioară de cimitir politic. Deși noul ministru al banului public ar fi trebuit să interpreteze partitura de la partid, fiindcă de-aia a fost trimis la Finanțe, cînd s-a văzut aproape de fotoliul cu pricina a trecut la o cîntare improvizată, dar pe cifre tocmită, de i-au sărit în cap Dragnea și Olguța, cu ariile lor politice.

E pentru prima oară în istoria PSD că un guvern alcătuit din oameni de partid, plus Tudorel, cetățeanul de la Justiție, stîrnește proteste pe față, venite chiar din inima partidului. Să fie un semn că și în acest partid luptele pentru putere au început să fie duse la vedere? Sau că mai degrabă o parte a PSD-ului mișcă în front fiindcă își face socoteli de viitor din care Liviu Dragnea lipsește? Deocamdată, însă, cultura politică a acestui partid îl favorizează pe Dragnea, omul care a cîștigat alegerile. Ce se va întîmpla însă dacă omul providențial al războiului din alegeri va fi privit drept cel care a pierdut pacea din partid, în timpul guvernării?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100