Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Reabilitare termică sau reabilitarea lui Onţanu?

Zoom Reabilitare termică sau reabilitarea lui Onţanu?

În septembrie 2011, Consiliul Local al Primăriei sectorului 2 a aprobat contractarea unei finanţări rambursabile pe termen lung de 60.000.000 de euro, de la Banca Europeană de Investiţii (BEI). Termen: 20 de ani; clemenţă: încă patru ani, că nu se ştie niciodată; scopul împrumutului: reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe. Cheltuielile ce reveneau în sarcina asociaţiilor de proprietari au fost preluate de consiliu, corespunzătoare cotei de 50 de procente pendinte de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Primarul Onţanu a transformat subiectul reabilitării termice în tribună electorală, fără să facă nici o referire la costurile ascunse ale acestei afaceri. În fond, împrumutul contractat de la BEI va trebui restituit în următorii 20 de ani, din taxe şi impozite. Până la noi comandamente, de banii din împrumut va beneficia clientela uneperistă a lui Onţanu, care ne va reabilita termic la preţuri supraevaluate şi fără concurenţă în participarea la licitaţii. Una dintre firmele care intră în categoria asta, nu ştiu cum naiba să le spun, că miroase a pârnaie, este Rom Service Construct, patronată de George Damian, unul dintre reprezentanţii Organizaţiei UNPR Bucureşti. Compania a câştigat, în ultimele luni, contracte pentru reabilitarea blocurilor în valoare de peste 12 milioane de lei. Banii dispar într-un buzunar secret, al cărui debuşeu pare că se află pe cealaltă parte a Pământului, de vreme ce uvrierii lui Damian s-au plâns mai prin vara anului trecut că nu-şi mai luaseră loveaua de un trimestru. S-a aflat, în urma unor săpături paralele cu lucrarea firmei Rom Service Construct, că pălmaşii erau angajaţi la negru şi proveneau din judeţele amărăştene ale patriei. Deşi s-a jurat pe moaştele Sfântului Aşteaptă că le va rezolva barem cazarea, muncitorii s-au trezit sub cerul înstelat, fiind nevoiţi să soilească în uscătoriile blocurilor.

11 comentarii

 1. #1

  Tare, doar ca ieri Ludovic Orban zicea ca sunt inca discutii in ceea ce priveste fonduri UE pentru reabilitarea terminca. Reabilitarea termica facuta din fonduri UE(anuntata de Udrea) s-a vrut mirositoare de nu-ma-uita. Trist e ca Ontanu zice-se ca e foarte popular in randul alegatorilor.

 2. #2

  Jos Mafia ! Demisia lui Ontanu!

 3. #3

  Doamne bine bine faci bani , dar iti bati joc de oameni ??? Sau scopul scuza mijloacele ? Dc oare de fiecare data trebuie pus BANUL pe un loc fruntas in fata OMULUI? NU e decat foarte trist ca suntem condusi de PROSCRISI . Domanue Ontanu va rog aveti decentasi demisionati …. decenta care cred ca undeva cand erati in Armata Romana o aveati . Dc ne umiliti , furati-ne dar nu ne umuliti cetatenii !!!!

 4. #4

  Ce sa spun, preturi supraevaluate. Dar de blocurile reabilitate termic de Chiliman atunci ce spuneti? La el reabilitarea termica a unui singur apartament a ajuns sa coste chiar si 30.000 de euro.

 5. #5

  Ce prostii . Nici cand un om face ceva pentru sector nu e bine. In sectorul 1, costurile sunt mult mai mari. Lucrurile alea nu le vedeti ? Sau aveti ochelari de cal ?

 6. #6

  ce vroiati sa faca ? sa i lase pe oameni sa faca sg reabilitarea ? sau sa i coste ca in sector 1? 30000 de mii de euro ?

 7. #7

  costuri ascunse? iar cautati nod in papura?

 8. #8

  Domnul primar Ontanu a realizat acest proiect, reabilitarea termica a celor 300 de blocuri, prin mijloacele pe care le-a avut, in lipsa fondurilor europene. Bine ca a facut ceva pentru binele cetatenilor. Cei care locuiesc in apartamentele reabilitate platesc mult mai putin la intertinere, iar taxele si impozitele nu s-au majorat. Cei care-l critica pe domnul primar sunt adversarii sai politici si vor sa-l denigreze. Dar oamenii din sectorul 2 sunt constienti de valoarea edilului lor.

 9. #9

  Ce sa spun, preturi supraevaluate. Dar de blocurile reabilitate termic de Chiliman atunci ce spuneti? La el reabilitarea termica a unui singur apartament a ajuns sa coste chiar si 30.000 de euro.

 10. #10

  Cum sa evoluam cu aceste clientele politice ??? cum sa formam o economie puternica , domnule Ontanu chiar nu va e rusine ? Imprumutati toti sectorul 2 pentru a da banii la apropiai ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Ciungul

  29 septembrie 2020

  Mîinile mele îmbătrînesc mai repede decît mine. Mă urc în tren și le văd în stînga și în dreapta. Mi se face cald și una îmi deschide politicoasă fereastra. Mă […]

 • Cea mai grea problemă a lui Nicușor

  29 septembrie 2020

  Chiar dacă teatrul de război pare să fumege peste cadavrele unor dinozauri, a fost o luptă electorală din care toată lumea a cîștigat cîte ceva. PNL a cîștigat ceea ce […]

 • Moët PNL!

  29 septembrie 2020

  Zumzăie fanfarele și sar cepurile butoaielor în întreaga țară: PNL a învins! Ce, pe cine, când și cum, încă nu se știe, dar e clar că a învins. PNL, partidul […]

 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

Ultimele articole