Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Reacții la cald după decernarea premiilor Oscar 2018

Zoom Reacții la cald după decernarea premiilor Oscar 2018

Forma apei, cel mai bun film

Anton Anton (ministrul Energiei): “În calitate de prof de fluide, filmul artistic Forma apei mi-a plăcut foarte mult, pentru că apa este un fluid. Din apă se face energie și fără energie nu se aprinde becul și nu funcționează telefonul.”

Petre Daea (ministrul Agriculturii): “În calitate de creștin-ortodox nu pot decît să-mi fac cruce. Încotro se îndreaptă această lume? Occidentul vrea să strice familia tradițională compusă dintr-un om și oaie și să o înlocuiască cu o femeie și un pește.”

Dan Negru: “Să ia peștele și să și-l bage în fund.”

 

Gary Oldman, Darkest Hour, cel mai bun actor în rol principal

Klaus Iohannis: “Iată ce poate face un prim-ministru de calitate, care nu face parte din PSD. Urmăresc cu atenție și îngrijorare ce va face acest mare bărbat de stat. Îi țin pumnii să cîștige cel de-al doilea război mondial.”

Lia Olguța Vasilescu: “Sînt extrem de intrigată cum au reușit să-l aducă din nou la viață pe domnul Winston Churchill. De asemenea, sînt foarte curioasă ce o să scrie dumnealui în formularul 600 la venituri pe ultimul an. O să fie veniturile din anul în care a murit sau veniturile de anul trecut?”

Dan Negru: “Să ia trabucul și să și-l bage în fund.”

 

Frances McDormand, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, cea mai bună actriță în rol principal

Viorica Dăncilă: “Un film cu un subiect interesant și cu un personaj feminin puternic. Parcă mă văd pe mine. Poate totuși că un titlu mult mai pe placul românilor ar fi fost Trei secretare outside Videle, Teleorman.

Laura Codruța Kövesi: “Ar fi putut DNA-ul să rezolve cazul crimei din film? Cel mai probabil da, pentru că DNA e o forță a naturii condusă de mine. De ce nu a rezolvat DNA cazul crimei din film? Pentru că DNA nu stă într-un singur om, iar eu sînt doar o simplă ființă umană.”

Dan Negru: “Să ia panourile și să și le bage în fund.”

 

Get Out, cel mai bun scenariu original

Liviu Dragnea: “M-am identificat foarte mult cu personajul principal al acestui film, nu atît în calitate de bărbat de culoare care încearcă să scape de o familie albă care vrea să-i trepaneze creierul, ci mai mult în calitate de victimă nevinovată hăituită de organele legii pe nedrept, care vrea să fugă cît mai departe. Posibil în Brazilia.”

Marko Bela: “E o poveste inspirată 100% din ce pățesc maghiarii zilnic în România. Doar că nu se taie creiere, se taie copaci. Și nu albii fac asta, ci alți maghiari.”

Dan Negru: “Să ia negrul și să și-l bage în fund.”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]