Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Refrenul pe care românii îl cântă în așteptarea aderării: Schengen, Schengen, das ist gut

Zoom Refrenul pe care românii îl cântă în așteptarea aderării: Schengen, Schengen, das ist gut

Jurnalul lui Titus Corlățean (ministrul de Externe al României)

4 martie 2013 – Dragă jurnalule, sunt la pământ. M-a sunat azi dimineață Germania, ca să mă anunțe că nu mai vrea să aderăm la Schengen. A băgat placa aia cu ”Nu e vina ta, e vina mea” și mi-a spus că suntem prea buni și nu ne merită. Vrea doar ca noi să fim fericiți, alături de un alt spațiu de liberă circulație lipsit de controale vamale, care ne dorește cu adevărat. Nu știu ce să spun, poate că e sinceră, dar atunci nu-mi explic de ce mi-a cerut să nu o mai caut și să-mi șterg numărul ei din agendă.

5 martie 2013 – Acum, că stau toată ziua și mă gândesc, îmi tot vin în minte scene din trecut. Oare am greșit cu ceva în relația asta? Poate că a fost urât din partea mea să aprind de față cu ceilalți miniștri de Externe din UE o țigară de contrabandă din Republica Moldova, pe care tocmai o scosesem dintr-un pachet netimbrat.

6 martie 2013 – Poate că acum Germania nu ne vrea în Schengen, dar va veni o zi când se vor ruga de noi. Parcă-i aud: ”Haideți, românilor, vă rugăm, vă implorăm, eliberați locul ăsta de aici, de la marginea orașului, și faceți-vă tabăra ilegală în altă parte, acasă la voi!”.

 

Jurnalul lui Hans-Peter Friedrich (ministrul federal de Interne al Germaniei)

1 martie – România trebuie să înțeleagă că n-a făcut nimic greșit și nu e vina ei că nu va intra în Schengen în vecii vecilor. E vina noastră, pentru că sîntem niște ticăloși fără suflet și, la un moment dat, i-am creat falsa impresie că ar putea să intre.

2 martie – Unul dintre principalele motive pentru care m-am opus personal intrării României și Bulgariei în Spațiul Schengen a fost deschiderea granițelor. Nu mă înțelegeți greșit, nu mă tem de românii și bulgarii care vor da iama în Germania, asta s-a întîmplat deja, mă tem de românii și bulgarii care vor da iama înapoi în țările lor, bașca bulgarii care vor invada România.

3 martie – E adevărat că nu toți românii care pleacă în străinătate sînt hoți. M-am întîlnit la un moment dat, la Bruxelles, cu Elena Băsescu și Gigi Becali și m-am convins cu vîrf și îndesat.

5 martie – Aș vrea ca România și românii să nu se simtă excluși pentru că nu i-am băgat în Schengen. Undeva tot o să-i băgăm și pe ei. Uite, eu i-am băgat chiar azi de dimineață.

Publicat în Cațavencii, nr. 9(87), 2013

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint