Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Regruparea

Zoom Regruparea

Pînă în seara de duminică, în PSD domnea a atmosferă de aproape dans și voie bună. În cele mai multe fiefuri baroniale, vătafii partidului își frecau mîinile: „Asta nu intră în turul al doilea și pînă la Crăciun îi facem vînt!”. Marian Oprișan răcea șampania de o săptămînă, bașbuzucii din nord își ascuțeau șișurile și, din cînd în cînd, se mai sunau între ei să se încurajeze.

Cînd exit-poll-ul a fost făcut public și cînd, mai apoi, informațiile au început să fie confirmate de numărătorile paralele și de datele oficiale de la BEC, de la Milcov în sus s-a lăsat o tăcere asurzitoare. Una dintre șampaniile lui Oprișan, agitată zdravăn nu cu multe minute înainte de ora 21, n-a ținut cont de realitate și și-a dat în petic, întrerupînd liniștea. A fost rapid băută de nervi, iar sticla a fost aruncată neglijent după o căprioară care trecea prin fața ferestrei.

Pînă spre dimineață s-a consumat mult și s-a uneltit în liniște, pe WhatsApp și Telegraph. Lăutarii au rămas în rastel, iar baiaderele au fost trimise spre casele lor, cu mîinile goale. Debarcarea lui Dăncilă se amînă pentru o dată deocamdată necunoscută.

În schimb, începe vînătoarea de șobolani. În fruntea trupelor de deratizare s-a așezat, singurică, Lia Olguța Vasilescu, secondată de red-walker-ii din sud. Așteaptă momentul ăsta din primăvară, de cînd și-au jurat că lucrurile nu au cum să rămînă așa. Și n-au rămas. Toți cei bănuiți de trădare în fașă au fost monitorizați, urmăriți, iar găștile lor infiltrate. Deja pisicile au fost arătate, iar soarta multora depinde de rezultatele din turul al II-lea. Care, după ce s-au sabotat singuri luni de zile, nu prea au cum să fie mai bune…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale