Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Reîncarnarea

Zoom Reîncarnarea

Florian Coldea s-a plictisit să lupte pentru binele țării din anonimat. Îi e dor de uniformă, îi lipsesc saluturile umile ale procurorilor DNA, se simte pustiu fără plecăciunile judecătorilor. Da, e general în rezervă, a fost scos la pensie cu onoruri, dar asta nu-i ajunge. Nu-i ajunge nici faptul că umblă în continuare liber prin casele conspirative ale SRI sau că are acces la vile de protocol de la Snagov. E tînăr încă și-l roade că, pînă acum, n-a primit nici o ofertă serioasă de la vreo multinațională. Un om de valoarea lui, un specialist de talie mondială, un geniu al relațiilor cu Orientul e obligat să-și consume energia dînd la vîslă pe Snagov.

Așa că, de vreo două-trei luni, fostul repetent al Academiei Naționale de Informații a pornit lupta sfîntă împotriva ciumei roșii. Și-a reactivat contactele, și-a strîns prietenii de dosare și le-a trasat obiectivul: Dîncu prim-ministru și, de ce nu, Dîncu candidat la prezidențiale, cîndva. Nu, pentru el nu vrea nimic, nu-i trebuie, el doar slujește țara, chiar și cînd aceasta nu vrea să fie slujită de el. Nu insistați, căci nu e Florian Coldea omul care să se lase cumpărat. Dar, la o adică, dacă Dîncu e singurul atît de fraier încît să și-l ia drept consilier cînd va ajunge premier, de ce nu? Deși poate-i spune cineva și lui Dîncu, acum, cît mai e timp, că nu-i frumos să-ți iei consilieri cu IQ-ul mai mic decît al tău, că-ncep să se viseze ei înșiși premieri. Dacă a putut Dăncilă…

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale