Revelionul 101-102 – Prima petrecere de Revelion organizată de romani în Dacia. Lui Traian i-a plăcut atât de mult încât a mai petrecut la daci și noaptea dintre anii 105-106. La petrecere a fost invitat și arhitectul Apollodor din Damasc, care a imortalizat dezmățul pe o columnă.
1475-1476 – Revelionul organizat de Ștefan cel Mare la Cetatea Neamțului, unde mama lui cu greu i-a dat voie să se refugieze după ce a fost învins de turci. Marele noroc al voievodului moldovean e că, de Revelion, a câștigat la loz în plic o nouă armată, cu care a putut să-i alunge din țară pe turci.
1599 -1600 – Primul Revelion făcut de Mihai Viteazul la Alba Iulia. Atunci când a gustat din salata de boeuf a rostit celebrele vorbe: „Asta-i pohta ce-am pohtit!“. Petrecerea a fost însă umbrită de gluma proastă a generalului Basta, care a crezut că e hazliu dacă îi pune voievodului o petardă aprinsă în cușmă.
1872-1873 – În toiul petrecerii de Revelion, Eminescu le-a spus prietenilor lui studioși că are un colind nou pe care vrea să-l citească. Prietenii, entuziasmați, au zis că vor să-l asculte. Habar n-aveau ce greșeală fac. De fapt, acel colind era nuvela „Sărmanul Dinonis“. Eminescu a terminat de citit pe 1 ianuarie, la ora 3 dimineața. Toată lumea adormise deja înainte de miezul nopții.