Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

(P) Rhodos – idei de vacanță pe-o insulă plină de istorie

Zoom (P) Rhodos – idei de vacanță pe-o insulă plină de istorie

Fie că ajungeți aici pentru a cutreiera pădurile cu pini de la Șapte Izvoare sau în Valea Fluturilor, fie că sunteți înnebuniți după sporturile extreme pe care le puteți practica în apele Mării Egee sau doriți să pierdeți nopțile prin cluburile grecești, cu certitudine veți găsi o combinație potrivită pentru dorințele voastre de vacanță în Rhodos. Pentru că insula grecească le are pe toate.

Orașul Rhodos este cea mai mare așezare medievală locuită din Europa, comparat uneori cu Ierusalimul, și o adevărată bijuterie la Marea Egee. De îndată ce veți păși în Rhodos, prin “Poarta Libertății – Eleftheria”, va deveni evident că orașul este un mix reușit de culturi și civilizații diferite – rareori avem ocazia de a ne plimba printre ziduri medievale și de a explora 24 de secole de istorie. În afara zidurilor orașului vechi, veți descoperi “noul” Rhodos, cu clădiri venețiene, neoclasice și moderne. Între cele mai remarcabile clădiri puneți pe listă să vedeți Poșta, Prefectura – care seamănă cu Palatul Dogilor din Veneția –, Biserica Evangelismos și Teatrul Național.

Lindos este unul dintre siturile arheologice cele mai impresionante de pe întreaga insulă. Peisajul dramatic natural, cu fortăreața în vârf de stâncă, la 116 metri altitudine, merge mână în mână cu pitorescul sat de la bază, cu căsuțe cubice albe, decolorate de timp, cu bisericuțe bizantine și străduțe întortocheate. Deși cele mai importante monumente arheologice sunt în Acropolis, vă mai puteți “împiedica” de câte o ruină interesantă, pe ici, pe colo, în sat sau în afara zidurilor fortăreței. Dacă tot vorbim de ruine, merită menționat faptul că aici se află și Templul Atenei, din care azi au mai rămas doar câteva coloane.

Petaloudes sau “Valea Fluturilor” este situată pe partea vestică a insulei și este una din atracțiile principale ale insulei, alături de orașul vechi Rhodos și de Lindos. În această vale, între lunile iunie-septembrie, se năpustesc milioane de fluturi („molii Jersey Tiger”), atrași de neobișnuiții arbori storax. Mirosul rășinii acestora este asemănător cu cel al vaniliei, fiind folosită la fabricarea tămâii.

Orașul antic Ialysos a fost unul din cele trei cele mai puternice orașe ale insulei Rhodos. Astăzi este o stațiune cosmopolită, iar plaja ei este căutată îndeosebi de iubitorii sporturilor de apă (windsurfing, kitesurfing). Fiți pelerini prin întinderile verzi de pini și chiparoși, pe pantele dealului Filerimos („iubitor de singurătate”), și descoperiți Mănăstirea Fecioarei Măria și ruinele unei acropole antice. În perioada bizantină, a existat o cetate pe deal care, în secolul al XIII-lea, a devenit mănăstire închinată Fecioarei Măria.

Un pachet charter care include zborul dus-întors, cazarea cu demi-pensiune la un hotel de 3* pentru 7 nopți și transferul aeroport-hotel-aeroport pornește de la 369 euro/persoană.

Raluca Rotar este Travel Specialist la agenția Paravion. raluca.rotar@paravion.ro pentru mai multe sfaturi și pentru o vacanță în cunoștință de cauză.

Callcenter 24/7: 0372.72.73.74

www.paravion.ro

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint