Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Românii care vin din Italia, puși să stea 14 zile în carantină ca să învețe din nou limba română

Zoom Românii care vin din Italia, puși să stea 14 zile în carantină ca să învețe din nou limba română

Vești proaste pentru românii care fug de frica pandemiei de COVID-19. Guvernul Orban a anunțat că toți cetățenii români care se-ntorc din Italia vor fi puși în carantină pentru 14 zile, ca să învețe din nou limba română și să nu-i contamineze pe apropiați cu expresii din italiană.

„Ne gândim în primul rând la sănătatea mintală a rudelor și vecinilor“, a explicat Raed Arafat. „Eu, unul, ca ardelean get-beget de peste 30 de ani, înnebunesc când îi aud pe români că folosesc cuvinte din italiană. Ai o limbă maternă, vorbește-o pe aia, indiferent la ce vârstă ai învățat-o!“, a mai spus Arafat.

El a atras atenția că au fost câteva cazuri grave care l-au făcut să ia această decizie. Unul este al europarlamentarei Maria Grapini care, întoarsă de la Bruxelles, și-a umplut vecinii de exprimări incorecte și de cuvinte de origine necunoscută. „După analizele noastre gramaticale, am găsit numeroase virgule între subiect și predicat în postările ei de pe Facebook. Nu e clar de unde a luat acest obicei, însă unii specialiști spun că ar putea să fie vorba de o transmitere comunitară, chiar în interiorul granițelor României. Sperăm că nu se va ajunge acolo.“

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale