Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Românii sunt eficienți

Zoom Românii sunt eficienți

Departamentul Național Anticorupție, instituția care se ocupă de cazurile de mare corupție din România, a descoperit hoții de la referendum. Ei sunt 49, ajutați de 18 oengiști pârâți, care mai erau și membri de partid, ceea ce este, evident, ilegal.

Problema nu este că hoții au fost dibuiți după acțiunea de răscolire a țării cu Bliblia în mână de către procurori care nu aveau această competență. Problema este că cei 67 de hoți au furat 1.500.000 de voturi. Cifra este cea oferită de Daniel Morar într-o emisiune televizată, acum câteva săptămâni, a fost reluată de Monica Macovei în Parlamentul European, s-a plimbat și pe buzele tăioase ale lui Philip Gordon și este, în general, cifra oficial acceptată de către propovăduitorii ideii de puci în politica românească. Cifra nu se bazează pe nici măcar o singură dovadă făcută publică, nu există până acum nici măcar un facsimil în care să ni se fi arătat două semnături identice. Dar asta nu contează. Încolonați estetic la coadă la sinecuri, unde unii și-au lăsat sacoșele încă de prin 2004, susținătorii ideilor de fraudă, puci și lovitură de stat reacționează precum copiii de 2 ani abandonați în fața unui televizor pe care rulează în buclă “Maimu vede, Maimu face”, varianta “Maimu primește e-mail, Maimu disipează informația”. Așa ajung, fără să judece, să creadă și să de amai departe informația conform căreia 49 de șefi de secții de votare au fraudat 1.500.000 de voturi. Asta ar însemna 30.612 de voturi furate în fiecare secție de votare dintre cele vizate, în cele 16 ore cât a durat procesul de votare. Adică nu mai puțin de 31 de voturi furate pe minut sau un vot la fiecare 1,93 secunde.

Asta, deja, bate chiar și performanța lui Baconschi de la Paris, când s-a votat cu frecvența de un vot la 12 secunde iar DNA n-a simțit nevoia să cerceteze anomalia și nici nu l-a pus pe fostul ambasador să jure cu mâna pe vreo carte sfântă.

Dacă am lua de bune cifrele propuse publicului de către Daniel Morar și Monica Macovei, ar trebui să acceptăm că 49 de președinți de secții de votare de pe la țară sunt mult mai eficienți decât rafinatul și ultra-școlitul Teodor Baconschi. Iar dacă frauda patronată de acesta la Paris i-a adus postul de Ministru de Externe și i-a dat posibilitatea lui Adrain Papahagi să primească un salariu de consilier pe probleme de blog și Facebook, răsplata pentru cei 49 ar trebui să fie de 6 ori mai consistentă.

Din păcate, dacă devotamentul lui Baconschi poate fi dovedit chiar și acum, procurorii nu vor reuși să probeze faptul că doar 49 de șefi de secții de votare și 18 oengiști au furat 1.500.000 de voturi. Și uite așa, din cauza unor incompetenți care fac tot posibilul să se încadreze în cifrele trasate de vedeta revistelor glossy Monica Macovei, fără, însă a putea dovedi ceva, va dispărea foarte rapid mitul românilor super-eficienți, capabili să fure un vot la două secunde, în timp ce sacii cu făină și autocarele electorale ale lui Pinalti vor continua să-și facă treaba pentru realagerea în parlament a unor oameni situați deasupra oricăror bănuieli, precum Elena Udrea.

 

1 comentariu

  1. #1

    Urăsc atât de mult securismul impus ca politică de stat de către trimisul acesteia ,Băsescu Traian ,încât la 10 decembrie 2012 sper ca după vot USL-ul să acumuleze,uite-așa,de-al dracului 75%.Exact cât are nevoie să schimbe Constituția iar guvernatorul Băsescu să ne facă cu mâna ,scăpând o lacrimă din ochiu-i tumefiat…Amin !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint