Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Să dăm arme la tot cartieru’

Zoom Să dăm arme la tot cartieru’

Așa cum domnii noștri mergeau pe vremuri la Stambul să cumpere sprijin politic cu lada plină, tot așa domnii Iohannis, Hellvig, Dragnea, precum și alți domni mai mici în grad, hălăduiesc pe la Marile Porți ale momentului, cu bugetul sub braț, ca să obțină firmanul. În ladă sînt, de data asta, cele 9,3 milioane de euro menite achiziției de armament, iar lada e vîndută în dublu și triplu exemplar cui se nimerește.

Pentru conferința de presă cu Trump de la White House, Iohannis a pus pe masă o cerere de rachete Patriot. Hellvig și Maior pregătiseră oferta pe canalele lor “de securitate” în schimbul sprijinului de la marile companii exportatoare. Dialogul cu Trump a costat, dacă contractul se alocă doar americanilor, între cinci și zece milioane de dolari pe cuvînt.

Dragnea a mers cu lădița în Israel și a vîndut fîșii din rochia miresei în Knesset și în biroul lui Netanyahu. Evreilor li s-au promis contracte de modernizare a vechiturilor românești și participare în întreprinderi de tehnică militară mixte.

Și Grindeanu, pe vremea cînd i se șoptea în ureche că va vorbi la mormîntul lui Dragnea, umbla cu sipetul pe la Bruxelles. Oficiali germani, francezi, olandezi și în special oficialul bețiv și evazionist Juncker au primit asigurări că transportoarele blindate, corvetele, muniția sol-aer și telecomunicațiile vor fi cumpărate de la producătorii europeni.

O însumare a promisiunilor de cumpărare ar face din acei 2% din PIB alocați Apărării un ditamai 7-8%. Partea înfricoșătoare e că, dacă se cumpără marfa în devălmășie, după unicul criteriu al sprijinului internațional, armata României ar putea arăta ca o nuntă de romi: Merțane, dinți de aur, turnulețe și săbii Ninja, dar gata să fugă la primul fluier de polițist. Lăudăroșenia cu bugetul de înarmare e din același film cu Șatra. Președintele, prim-miniștrii, șefii Camerelor și ai serviciilor secrete umblă să vîndă banii românilor așa cum părinții loviți de alcoolism și sărăcie își vînd copiii. Fără vreo preocupare pentru viitorul celor mulți, doar cu o îngrijorare lacomă pentru avantajele lor trecătoare.

Citeşte mai multe despre:

5 comentarii

 1. #1

  Nu stiu ce placere chinuita aveti sa-i scoateti permanent pe romani ca un popor gata sa fuga in caz de bataie. Studiati putin istoria si veti constata ca suntem unul dintre cele mai razboinice etnii europene, raportat la dimensiunile natiei. Nu degeaba se “paruiesc” politicienii nostri ca nimeni altii, bataia e in sangele romanului, tre sa se manifeste cumva. Iar armamentul asta o fi el scump, dar “omul nu traieste doar cu paine”. Face bine la moral sa sti ca ai o armata pregatita de lupta, instruita, competenta si inzestrata adecvat.

 2. #2

  Nu are importanță chiar și dacă România o să depășească limita de 3% a deficitului bugetar în anii următori. În situația actuală a societății, economiei și a contextului internațional, cheltuirea pe înarmare a 10-12 miliarde USD în următorii 5 ani este benefică și societății, și economiei și statului. Desigur, cu condiția ca această sumă să fie cheltuită inteligent și cu obiectivul strategic de a maximiza efectele benefice potențiale. Cele economice, sociale și politice. Căci, ipoteza că le vom folosi vreodată în război descrie o imposibilitate.

 3. #3

  Era greu de inteles cum a ajuns klaus asa de repede la donald . pe banii astianputea sa stea si el macar 2 saptanani. Rachetele alea sigur nu sunt folosite? Ca oricum nu avem nevoie de ele, doar asa la 1 decembrie sa ne dam mari razboinici

 4. #4

  @Mars tu nu cunoști istoria. Ai văzut multe filme regizate de Sergiu Nicolaescu la ordinul PCR lui. Ajungem că țările din lumea 3 suntem săraci dar cumpărăm arme …in rest avem de toate )) suntem primi în Europa și o forza militară de prim rang ..doară am cumpărat avioane second-hand și vaporase revopsite de la englezi))

 5. #5

  Miracolul sarii iodate…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Poate fi un orbete președinte de țară?

  20 august 2019

  Klaus Iohannis a pierdut ocazia de-a juca o scenetă biblică pe țărmul Mării Negre fiindcă, dacă s-ar fi aplecat asupra soldățelului american leșinat și l-ar fi cărat în brațele-i vînjoase […]

 • Președintele armatei moarte

  20 august 2019

  Marți, 20 august, peluza Casei Albe va duce iar povara președintelui Iohannis. Sînt fire de iarbă care au avut norocul să geamă sub pantofii unui Macron, unui Netanyahu, unei Merkel […]

 • Politiciene disperate

  20 august 2019

  Ne îndreptăm, cu pași mari, spre momentul în care va fi aproape obligatoriu ca politica să fie condusă de către femei. Dintr-un domeniu eminamente patriarhal, politica tinde să devină tărâmul […]

 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]