Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Să vină domnul Wuhannis

Zoom Să vină domnul Wuhannis

Presa chineză a publicat și apoi a șters un articol care estima numărul vindecaților de COVID-19 din Wuhan la 500.000, în condițiile în care numărul oficial de bolnavi, comunicat de autorități, e de 50.000. Acum, ce mai contează cîteva sute de mii în plus sau în minus? Probabil e ca povestea aia cu cei 30.000 de cetățeni moldoveni care locuiesc la aceeași adresă din București.

Angajații IKEA din Italia amenință cu greva după ce, în primul week-end de la redeschidere, magazinul din Milano a avut 15.000 de vizitatori. Vă dați seama ce dor de mobilă le-a fost italienilor în carantină. De fapt, mulți au și ieșit la ferestre să cînte„La donna è mobilă”.

 O asistentă din Rusia a fost sancționată după ce a uitat că echipamentul de protecție e transparent și a apărut doar în chiloți și sutien în fața pacienților. Cică mortalitatea de coronavirus a scăzut dramatic în spitalul ăla, dar s-au înmulțit atacurile de cord.

Un primar din Peru s-a îmbătat în izolare cu prietenii, după care s-a prefăcut mort și s-a ascuns într-un sicriu ca să evite furia localnicilor.Partea bună e că acum poate să-și ridice un monument funerar frumos din bani publici, poate chiar o statuie. Aviz amatorilor din România.

Poluarea din China a revenit la normal după ridicarea restricțiilor, ba chiar a depășit nivelul de anul trecut. Ce bine, ne și îngrijorasem că deja n-o să știm ce să facem cu atîta curățenie și sănătate! Normal ar fi să se ia măsuri și în restul lumii: să se gonească delfinii din Italia, bufnița cu moț din Brazilia și să se lărgească la loc gaura din ozon, că deja nu mai rezistăm.

Potrivit unui studiu pe hamsteri, masca de protecție reduce transmiterea virusului cu 75%.Iar la hamsteri numărul de viruși pe centimetru pătrat de măscuță e chiar mic, că și ei sînt mici. Dacă extrapolăm la oameni, sigur crește procentul. Ca să nu mai zicem dacă folosim hamsterul de sub nas pe post de mască, precum domnul Liviu Dragnea– să te ții atunci!

O femeie din China i-a trimis fostului iubit o tonă de ceapă ca să-l facă să plîngă. Trebuie să recunoaștem că bucătăria chineză are niște rețete foarte ciudate. Tocăniță de liliac cu o tonă de ceapă și tot nu moare COVID-ul? Da’ ce e, frate, COVID-ul ăsta, Iliescu?

Mai mult de o cincime din englezi nu cred că epidemia de COVID-19 există. Ce bine că am scăpat de englezi și nu mai sînt cu noi în Uniunea Europeană! Adică cu două treimi din români care cred că Bill Gates le ia temperatura prin 5G te mai înțelegi, dar cu o cincime din englezi… deja nu mai e de glumă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Crime cu miros de pandemie

  30 iunie 2020

  În vreme ce-n largul oceanului patru scafandri s-au repezit cu cuțitele asupra unei balene, să-i taie otgoanele plasei de pescuit ce-o ținea prizonieră, la noi patru polițai au ajutat un […]

 • Vacanța mare

  30 iunie 2020

  Pînă acum, virusul a întrecut știința și, după cum se vede, nu dă semne de oboseală. Fără vaccin și fără tratament, societatea dă din colț în colț, libertatea individuală scade, […]

 • Încă puțină cenzură, că nu dați de la voi

  30 iunie 2020

  De ani de zile, Facebook, cel puțin, acționează arbitrar și nejustificat într-un demers constant de amuțire a vocilor care nu respectă comoditatea politică. Dar nu este de ajuns, se pare, […]

 • Plai cu boi

  23 iunie 2020

  Cînd dăm și noi orbește în gropi, apelăm la postumele buruienoase ale tutorelui nostru suprem, Mihai Eminescu, la micile bijuterii fără perdea, comise cu autoironie prin hîrtoapele existenței sale năprasnice: […]

 • Păcănele mii și stele făclii

  23 iunie 2020

  E mare urgență să fie ajutate două ramuri economice, zice Guvernul: HoReCa și păcănelele. HoReCa apare în pozele cu premierul și cu președintele. Are cînd chipul măsliniu al libanezului Murad, […]