Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Să vină domnul Wuhannis

Zoom Să vină domnul Wuhannis

Presa chineză a publicat și apoi a șters un articol care estima numărul vindecaților de COVID-19 din Wuhan la 500.000, în condițiile în care numărul oficial de bolnavi, comunicat de autorități, e de 50.000. Acum, ce mai contează cîteva sute de mii în plus sau în minus? Probabil e ca povestea aia cu cei 30.000 de cetățeni moldoveni care locuiesc la aceeași adresă din București.

Angajații IKEA din Italia amenință cu greva după ce, în primul week-end de la redeschidere, magazinul din Milano a avut 15.000 de vizitatori. Vă dați seama ce dor de mobilă le-a fost italienilor în carantină. De fapt, mulți au și ieșit la ferestre să cînte„La donna è mobilă”.

 O asistentă din Rusia a fost sancționată după ce a uitat că echipamentul de protecție e transparent și a apărut doar în chiloți și sutien în fața pacienților. Cică mortalitatea de coronavirus a scăzut dramatic în spitalul ăla, dar s-au înmulțit atacurile de cord.

Un primar din Peru s-a îmbătat în izolare cu prietenii, după care s-a prefăcut mort și s-a ascuns într-un sicriu ca să evite furia localnicilor.Partea bună e că acum poate să-și ridice un monument funerar frumos din bani publici, poate chiar o statuie. Aviz amatorilor din România.

Poluarea din China a revenit la normal după ridicarea restricțiilor, ba chiar a depășit nivelul de anul trecut. Ce bine, ne și îngrijorasem că deja n-o să știm ce să facem cu atîta curățenie și sănătate! Normal ar fi să se ia măsuri și în restul lumii: să se gonească delfinii din Italia, bufnița cu moț din Brazilia și să se lărgească la loc gaura din ozon, că deja nu mai rezistăm.

Potrivit unui studiu pe hamsteri, masca de protecție reduce transmiterea virusului cu 75%.Iar la hamsteri numărul de viruși pe centimetru pătrat de măscuță e chiar mic, că și ei sînt mici. Dacă extrapolăm la oameni, sigur crește procentul. Ca să nu mai zicem dacă folosim hamsterul de sub nas pe post de mască, precum domnul Liviu Dragnea– să te ții atunci!

O femeie din China i-a trimis fostului iubit o tonă de ceapă ca să-l facă să plîngă. Trebuie să recunoaștem că bucătăria chineză are niște rețete foarte ciudate. Tocăniță de liliac cu o tonă de ceapă și tot nu moare COVID-ul? Da’ ce e, frate, COVID-ul ăsta, Iliescu?

Mai mult de o cincime din englezi nu cred că epidemia de COVID-19 există. Ce bine că am scăpat de englezi și nu mai sînt cu noi în Uniunea Europeană! Adică cu două treimi din români care cred că Bill Gates le ia temperatura prin 5G te mai înțelegi, dar cu o cincime din englezi… deja nu mai e de glumă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Invitație la concert

  20 octombrie 2020

  Scîrbit de mine însumi, par fructul nimănui, M-aș cățăra la noapte hoțeşte în gutui Și poate prin decembre, agonizînd pe-un ram, O să deschid cu cinste al ciorilor bairam. Să […]

 • Pe mîna noastră

  20 octombrie 2020

  Între cei treizeci de maiori, colonei și locotenent-colonei fabricați la uzina ilegală de grade a generalului Oprea figurează procurorul-șef al Uniunii Europene, Laura Codruța Kövesi. Această uimitoare femeie, care a […]

 • Cocalarul războinic s-a retras strategic

  20 octombrie 2020

  Țineți minte cum, pe 31 decembrie, Marcel Vela, un neica-nimeni până atunci, în ochii publicului național, sărea direct la gâtul lui Raed Arafat, începând un război din care, de fapt, […]

 • Epoca neaveniților

  13 octombrie 2020

  ,,Credința zugrăvește icoanele-n biserici” – acest vers eminescian, ce definește puterea izbăvitoare a credinței capabile să înalțe arta mai presus de pensula zugravului, ar trebui scrijelit pe zidurile instituțiilor de […]

 • Zuckerman și românii

  13 octombrie 2020

  America ne iubește. Ne face autostradă și cale ferată de la Marea Neagră la Marea Baltică, ne scoate din ghearele 5G-ului chinezesc, ne rezolvă reactoarele de la Cernavodă. Ne dă […]