Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Şantajul a reuşit, pacientul n-a murit

Zoom Şantajul a reuşit, pacientul n-a murit

Pe 10 iulie, în prima zi de interimat a preşedintelui Antonescu, Mark Gittenstein năvălea cu Lincoln-ul pe poarta Cotrocenilor. În biroul fostului preşedinte Băsescu scrumierele nu fuseseră golite şi încă se simţea damful de modernizare a statului cînd ambasadorul Americii a început să vorbească cu înfrigurare. SUA doreau cvorum. Noua lege a referendumului fusese trecută de PDL prin Parlament în noiembrie 2011 şi Curtea lui Zegrean o găsise constituţională doar cu condiţia aia, de 50% plus unu.

Ei bine, Gittenstein dorea să fie promulgată de noul preşedinte Antonescu pînă în 29 iulie, ziua referendumului. America cerea ca democraţia să fie respectată la milimetru, în litera legii, mai zise cineva în engleză, după care delegaţia dispăru. Pe 17 iulie, Antonescu a promulgat legea, dar fără să poată spune ce s-a întîmplat în intervalul scurs. Ei bine, s-a întîmplat că asupra lui Victor Ponta şi asupra lui Crin Antonescu s-au exercitat, pe nenumărate canale, presiuni care mai de care mai năstruşnice. Cea mai gogonată dintre ele, „confirmată“ celor doi de servicii, zicea că, dacă nu va fi promulgată legea cvorumului, Hillary Clinton va denunţa public parteneriatul strategic cu România. A ţinut, ca dovadă că preşedintele Băsescu se pregăteşte să mai facă niscaiva avansări.

Publicat în Cațavencii, nr. 46, 21-27 noiembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint