Potrivit unei noi legi aprobate astăzi în parlament, începînd cu 1 septembrie 2013, toate şaormeriile din România vor fi obligate să ofere clienţilor gropi adînci în pămînt, în care persoanele supraponderale, sau fandosite, să se poată ascunde, pentru a-şi savura şaorma în linişte, fără a fi nevoite să înfrunte prejudecăţile societăţii şi privirile mustrătoare ale trecătorilor.
“În calitate de membru al Academiei Române îmi este foarte greu să devorez o şaorma de berbecuţ fără a fi judecat de colegii mei şi de opinia publică”, spune unul dintre promotorii legii, un membru distins al societăţii. “Nu ştiu de ce, dar atunci cînd oamenii te vad mînjit cu maioneză şi usturoi, din cap pînă în picioare, îşi formează o impresie greşită despre tine! Deseori trebuia să mănînc şaorma pe furiş, sau să mă duc în toaleta bărbaţilor de la Academie, pentru a-mi satisface această nevoie decadentă, pentru că oamenii sînt răi cu dependenţii de şaorma. De-abia aştept să se sape gropi adînci în pămînt în care să pot să-mi mănînc şaorma liniştit, fără ca nimeni să mă vadă!”.
De aceeaşi părere este şi Marian Cuescu, 190 de kilograme, care spune că mersul la şaorma e singurul lucru care-l mai determină să iasă din casă. “M-am săturat să-mi cumpăr şaorma şi să treacă copii de liceu care să arunce cu cocoloaşe de pîine în mine şi să strige “Ce faci grasule? Mănînci o şaorma? Eşti un clişeeeu! Eşti un clişeeeeu!”. Vreau o hrubă numai a mea în care să-mi mănînc şaorma liniştit, după care să ies de acolo şi lumea să nu ştie că am mîncat şaorma”.
Proiectul găurilor în pămînt nu este unul nou autorităţile încercînd să implementeze ceva similar şi acum 10 ani, în jurul teraselor care vînd mici. Din păcate, acum 10 ani, proiectul a fost rapid abandonat după ce patru graşi au rămas înţepeniţi în tuneluri, pompierii i-au uns cu unt pentru a ieşi apoi graşii s-au devorat între ei, asmuţiţi de mirosul untului.
Exclusiv online