Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scene istorice Mihai Viteazul

Zoom Scene istorice Mihai Viteazul

– Măria Ta, avem o problemă.

– Ce s-a-ntâmplat?

– Trebuie să vezi asta.

– Ce-mi arăți aici?

– OK, deci se pare că un ienicer osmanlâu a scos telefonul în timpul bătăliei de la Călugăreni și te-a filmat când îl împingeai pe Sinan Pașa în apa Neajlovului. Acum filmulețul s-a viralizat pe Internet și toată lumea a sărit de cur în sus că de ce ai trântit de pe cal un bătrân de 80 de ani. I-auzi ce zic forumiștii: „Nu e posibil așa ceva, unde e respectul pentru seniori, acest Mihai așa-zis Viteazul îmi face scârbă, unde mai pui că Sinan Pașa era un bătrân veteran care a suferit mult în timpul războaielor cu habsburgii“. Altul cică: „Mihai Viteazul, în loc să-i cedeze domnului Sinan locul pe cal, l-a trântit în noroi. Unde sunt cei șapte ani de acasă, domnul Viteazul? Poate că era bine să rămâi ban al Craiovei. Domnia Țării Românești e o cușmă prea mare pentru dumneata. Și mai rade-ți barba aia, că nu ești hipster!“.

– Cum adică hipster?

– Habar n-am. O fi tastat greșit. În fine, trebuie să vedem cum îi calmăm pe oameni.

– E simplu. Îi legăm de glie.

– Ai făcut asta deja.

– Ah, corect.

– Eu spun că mai bine se duce Măria Ta la Sinan Pașa cu un buchet de flori și vă împăcați, ca să se vadă clar că n-a rămas nimeni cu resentimente și toată treaba de la Călugăreni a fost un simplu accident.

– Dar chiar a fost.

– Știu.

– Chiar ne trebuie niște reguli de circulație mai clare pentru ce se întâmplă atunci când se întâlnesc două oștiri inamice care vin din sensuri diferite.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Excelent finalul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale