Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Schema lui Sima, cu zerouri, mafie şi ofiţeri

Zoom Schema lui Sima, cu zerouri, mafie şi ofiţeri

Cu faţa lui de maimuţă capucin, Cristian Sima îşi joacă profitabilul rol de escroc răvăşit de regrete. Modul lui de operare începe cu racolarea unor nume cu clopoţei, gen Turcescu, Mociorniţă, Chirilă, Raicu, Albu etc. Scopul acestui snop de păcălici a fost notorietatea şi credibilizarea. Sumele depuse de ei la WBS Romania, adică la bănci din ţară, sînt de ordinul miilor, poate al zecilor de mii de euro şi, pentru un broker cu multe zerouri în cap, nu reprezintă nimic.

Aceşti clienţi-mărgică au atras însă atenţia asupra broker-ului simian. Sume mult mai mari şi mai negre au începus să vină spre WBS, dar ele au fost dirijate spre WBS Holding, adică spre nepătrunsele Insule Virgine. Oameni cu bani grei, adică hoţi fiscali în toată regula, au început să-şi joace pe mîna lui Sima depozitele din paradisuri. Au fost, se spune, şi genţi provenite direct din activităţile de şpagă, pe care Sima le albea pe bursele nereglementate şi le punea sub palmier. Nu numai Dimofte, Popoviciu, Dobrescu şi Gheorghe Ionescu, cuscrul preşedintelui, au injectat bani în Insulele Virgine, ci şi cămătari, oameni politici sau mafioţi de origine controlată, italiană. În august-septembrie, cînd mustăria a început să crape, Sima a dosit o parte din lovele, declarînd ca pierderi o sumă ridicolă. Escrocul îşi negociază pielea la pachet cu profitul personal, ştiind că, odată ce a vorbit, păgubaşii nu-l vor spinteca şi nici nu vor reclama sumele secrete. Dacă din această combinaţie SRI poate extrage şi cîteva nume de depunători USL, cu atît mai bine.

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint