Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Schimb de traseiști

Zoom Schimb de traseiști

PSD a urlat, înainte de alegerile locale, ca din gură de balaur că PNL-ul i-a furat sute de primari ca să-i folosească în scopul mârșav al câștigării alegerilor. Bine, nici cu transferurile astea de traseiști n-a reușit partidul domnului Iohannis să obțină mai mulți primari prin țară, dar nu contează. Afrontul fusese adus, răzbunarea trebuia să vină. Și a venit.

Nervos, ca un animal sălbatic rănit, dar încă destul de puternic pentru a lupta până la ultima suflare cu maximum de stricăciuni, PSD a lovit amarnic: a păstrat-o pe listele pentru Camera Deputaților pe valoroasa deputată Diana Tușa.

De ce ar fi asta o răzbunare? Este. Este un cuțit învârtit în rana încă sângerândă a PNL-ului, care plânge neîmpăcat din 2016 încoace, de când Tușa a fugit la PSD.

Intrată în PNL în 1998, la 20 de anișori, doamna Tușa a urcat cu hărnicie în ierarhie, până când a ajuns vicepreședinte al Tineretului Național Liberal. Mai sus n-a putut să urce, adică să obțină funcții în partid și la seniori, dar nu-i nimic: s-a scos obținând funcții în administrație.

Primul loc de muncă al doamnei Tușa a fost, tot la 20 de anișori, la Senat, unde a fost angajată ca referent. O foarte scurtă perioadă, vreo doi anișori, a lucrat ca avocat, după terminarea prestigioaseiFacultăți de Drept de la „Titu Maiorescu“. Dar dragostea de lumea politică a strigat după ea și a angajat-o din nou la stat, în 2004. Între 2004 și 2008 a fost consilier parlamentar, director de cabinet al ministurlui pentru Relația cu Parlamentul și director general la cancelaria președintelui Camerei Deputaților. Ultima funcție a ocupat-o în perioada în care președintele Camerei era Bogdan Olteanu.

Activitatea în slujba marilor bărbați de stat a calificat-o, astfel că în 2008 a devenit deputat din partea PNL. Și deputat este de atunci.

Doar că în 2016, pentru că îi cam dispăruseră prietenii de prin partid, Diana Tușa n-a mai prins loc pe listele liberalilor. Nici o problemă, i s-a făcut imediat loc pe litsa PSD pentru Cameră, taman în București.

De unde, până în 2016, era un personaj activ, care, la un momentdat, și-a dorit foarte mult să ajungă chiar primar al sectorului 1, dar n-a câștigat nici măcar nominalizarea partidului, Diana Tușa a devenit, în ultimii patru ani, un om discret, tăcut, care nu iese în evidență și trece regulat pe la casierie pentru a-și încasa salariul de deputat.

În condițiile în care PSD nici măcar nu visează să obțină același număr de parlamentari ca în 2016, iar în toate organizațiile au avut loc bătălii sângeroase pentru un loc eligibil pe liste, Diana Tușa a reușit, tot cu deplină discreție, să-și mențină șansele la un salariu de deputat. Secretul succesului? Faptul că, din când în când, mai are ceva influență asupra materialelor publicate pe site-ul stiripesurse.ro și, dacă face un efort, și asupra sondajelor făcute de CURS. Măcar atât să facă pentru ea și soțul, Iosif Buble, care se ocupă de ambele instituții.
Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    stiri pe surse si curs ,,institutii”, hai ca-i tare. In rest, ramane cum au stabilit. Ca sa mearga totul ,,uns” in ,,Parlament” evident ca-i necesar ca ,,membri” care-l populeaza sa fie ,,alesi” ,, pe spreanceana”. Sigur ca-s raspanditi prin diferite ,,partide” dar cand e nevoie ca ,,Parlamentul” s-o ia intr-o directie c-o lege se regrupeaza si ,,voteaza cum e necesar”. Astfel si ,,alerta” a fost posibil a fi prelungita de 5 ori pana acum. Ca doar au ,,legiferat’’ ,,parlamentarii’’. Sigur ca da bine la analfabetii functional ca sa para ,,o lupta pentru putere” cand de fapt e un circ zilnic de abatare a atentiei de la ,,pandemia economica’’ care face ravagii la adapostul celei medicale..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint