Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Schițe de Caragiale în zilele noastre

Zoom Schițe de Caragiale în zilele noastre

Lache și Mache merg într-un city break la Londra, dar descoperă că berea e mult prea scumpă și devin brusc foarte moftangii. Încep să-l vorbească de rău pe amicul lor Mitică, un mare cusurgiu, de la care cumpăraseră biletele după ce Mitică a prins o ofertă mult mai bună la Paris, unde voia să afle cum se pronunță corect ”mon cher”.

Un birjar începe să facă Uber cu trăsura. De 10 Mai, le dă o stea celor trei doamne din provincie care au venit cu tânărul Goe ca să vadă parada. Ce l-a deranjat a fost că băiatul l-a făcut prost atunci când i-a atras atenția că ”marinar” e forma corectă. În plus, au trântit ușa la coborâre și nici nu i-au lăsat tip.

Pe fondul încălzirii globale, un domn confundă strada Sapienței cu strada Pacienței, fără să-și dea seama că a doua a dispărut din cauza defrișărilor masive.

Tânărul Ionel Popescu îi toarnă dulceață în șoșoni oaspetelui, în urma unei provocări de pe YouTube. Farsa se întoarce până la urmă împotriva lui, pentru că, mulți ani după aceea, lui Ionel îi va pica la Bac chiar schița “Vizită”, pe care n-o poate rezuma pentru că îi e rușine să povestească ce-a făcut.

Câinele Bubico e aruncat pe fereastră, dar, cu CFR-ul din zilele noastre, aleargă după tren, îl ajunge din urmă și se urcă la loc.

În timpul unui miting electoral la Ploiești, candidatul la președinție Traian Băsescu lovește un copil din mulțime, care-i sărise-n ochi pentru că era îmbrăcat în marinar. E pe loc linșat de cele trei doamne care-l însoțeau pe copil. Femeile iau în grabă copilul cu ele, urcă în primul tren care pleacă din gară și merg la București, ca să-și piardă urmele printre militarii de la parada de 10 Mai.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale