Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scriitori celebri în carantină

Zoom Scriitori celebri în carantină

Mihai Eminescu: Din cauza distanțării sociale, începe să poarte lungi discuții cu codrul. Le trece în versuri, dar codrul susține că nu-s autentice și că Eminescu a băgat mult de la el. Se spune că Eminescu a rămas fără hârtie după ce, izolat în casă, a scris pe toate sulurile poeme despre natură.

Ion Creangă: Perioada de izolare îl inspiră să scrie o poveste despre trei iezi care se autoizolează de frica pandemiei. Sunt mâncați de lup, care pretinde că e curierul de la Uber Eats.

Mircea Cărtărescu: Scrie un roman în trei volume despre cum se vede lumea de la fereastra camerei lui, chestie pe care ar fi făcut-o și fără carantină. De fapt, află că e carantină abia când vrea să iasă din apartament ca să ducă manuscrisul la editură.

Liviu Rebreanu: Scrie povestea lui Ion, un țăran din Ardeal care, după ce iese din carantină, se lasă în genunchi și sărută pământul ca pe o ibovnică. E momentul în care se infectează cu noul coronavirus, pentru că sfatul medicului era clar: evitați să vă atingeți fața cu mâna sau cu pământ.

Vasile Voiculescu:E săltat noaptea de Securitate și dus la Aiud. Întreabă de ce, că doar n-a făcut nimic. I se spune că e suspect de coronavirus.

Vasile Alecsandri: Încearcă să nu se gândească la coronavirus și se concentrează asupra altei chestii care provoacă pneumonii: iarna. Scrie poezii despre iarnă și despre oamenii care se autoizolează în case din cauza ei.

I.L. Caragiale: Scrie o adevărată capodoberă a prozei scurte: schița „Vizita care nu era necesară”. E vorba despre un domn care ignoră sfatul lui Raed Arafat de a evita deplasările care nu-s necesare și merge în vizită la o prietenă. Băiatul doamnei, care știa pe de rost toate ordonanțele militare, îl sancționează punându-i dulceață în galoși.

1 comentariu

  1. #1

    Eminescu a rămas fără hârtie fiindca a epuizat-o scriind declaratii pe proprie raspundere, ca sa mearga la Veronica (a epuizat-o si pe ea).
    Asta inseamna sa fii epuizator!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale