Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurtă istorie a criminalității românești

Zoom Scurtă istorie a criminalității românești

48 î.e.n. – Burebista își întinde regatul prin mijloace specifice pînă la gurile Bugului. Apare trupa B.U.G. Mafia, celebră în epocă pentru hiturile “După dave”, “Limbaj de cătun” și “Muie Garda Pretoriană”.

106 e.n. – Decebal evadează din penitenciarul de la Sarmizegetusa în ciuda apelurilor repetate “Sus mîinile, ești înconjurat”. Ulterior, împăratul Traian va primi mîna dreaptă a infractorului, dovadă că, în materie de justiție, și strămoșii românilor au făcut lucrurile tot pe jumătate.

1279 – În urma unei încăierări care ia viața interlopului Litovoi, conducerea clanului ajunge în mîinile fratelui său Bărbat, care probabil avea o nevastă numită Femeie, un băiat numit Băiat și o fată numită Fată. Puși în fața acestor nume, istoricii dezbat și astăzi dacă Burebista a alungat tribul Boilor din Dacia sau doar s-a lăudat.

1330 – Nu sînt rasist, dar Basarab I, un tip brunet și smead la față, îl momește pe regele Ungariei la Posada și, cînd îl prinde în aglomerația din strîmtoare, îi fură portofelul și telefonul.

1396 – După ce îl lovește pe Baiazid zis “Fulgerul”, șeful clanului otomanilor, și fuge de la locul faptei, Mircea “cel Bătrîn” reapare la Nicopole alături de Forțele Cruciate de Ordine. Rușine, tataie! Păi, ori sîntem golani ori nu mai sîntem…

1410 – Alexandru cel Bun îl face pe regele Poloniei învingător la Grunwald după ce detașamentul său de moldoveni reușește să fure caii teutonilor din parcarea hotelului.

1475 – Ștefan cel Mare impune taxa de pod înalt la Vaslui. Evenimentul este de mare răsunet în epocă. Unii spun că ar fi un jaf la fel de mare ca taxa de pod de la Fetești.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale