Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scurte, dar curate lux a-ntîia

Zoom Scurte, dar curate lux a-ntîia

Să tot fie niște luni bune de cînd s-a dat în folosință bucata de vreo 35 km de autostradă de la Aiud la Turda, parte din A10 – Sebeș-Turda. Iar pe bucata asta există fix patru spații de servicii. Ceea ce e bine. Și e chiar foarte bine pentru o firma aleasă să se ocupe de curățenia acestor spații de servicii.

Pe data de 23 aprilie, CNAIR pune în aplicare un minunat proces de negociere directă a unui contract-cadru pentru serviciile de curățenie a celor patru spații de servicii. Motivul negocierii directe? Păi, sanchi, ar fi vrut să facă o licitație, dar nu a existat interes. N-a vrut nimeni. Așa că au negociat ei cu SC Strict Prest SRL din Cluj-Napoca și au bătut palma pentru 2.243.399 de lei. De suma asta, firma din Cluj-Napoca va face curățenie la cele patru spații de servicii timp de doi ani. Adică, la un simplu calcul, reiese că serviciile de curățenie pentru fiecare spațiu în parte vor costa 23.368 de lei lunar. Adică peste 5.000 de euro ca să faci curățenie la niște spații de servicii.

Evident că nimic nu e la întîmplare pe lumea asta. Strict Prest SRL a mai primit, de altfel, și precedentul contract pentru curățarea acestor spații, încă de cînd s-a deschis bucata de autostradă. Firma este deținută de Jenucu Vereș și are o sumedenie de afaceri prin Cluj-Napoca și împrejurimi. De altfel, firma asta este cea care se ocupa de celebra groapă de gunoi de la Pata Rât, iar tatăl lui Jenucu, Eugen Vereș, era un fel de tătuc al țiganilor din celebra colonie de lîngă Cluj-Napoca.

Desigur, despre afacerile firmelor Brantner & Vereș ori despre Strict Prest și contractele lor cu statul s-ar putea scrie multe. Dar preferăm să vă zicem că, în primele cîteva rezultate ale unei căutări pe Google după ”Jenucu Vereș”, apare o piesă, manea combinată cu populară, care se intitulează ”Șeful Gunoierilor” și ale cărei prime versuri sună așa: “Nu-s ministru, nu-s doctor, nu sînt nici vreun inginer, / Eu l-am moștenit pe tata, ce-a fost primul gunoier”. Acum, nu că nu sună bine, dar cînd iei peste 5.000 de euro pe lună ca să cureți două bude și cîteva locuri de parcare de pe autostradă, parcă ai putea să-ți pui o muzică ceva mai bună în dedicațiile muzicale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale