Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Se-ntorc păsările risipitoare

Zoom Se-ntorc păsările risipitoare

Podul dintre Brăila și Tulcea e aproape gata. Podul în sine, că la drumurile de acces înspre pod mai e de lucru. Cea mai mare lucrare de infrastructură din România ultimilor 32 de ani, care a costat peste o jumătate de miliard de euro, e aproape gata, doar că se varsă aproape nicăieri. Japonezii și-au făcut treaba, chiar și italienii, doar CNAIR-ul avea câteva mărunțișuri de făcut, vreo 20 de kilometri de mărunțișuri, care n-au cum să fie terminate până în decembrie 2022, cum va fi podul.

N-ar fi așa o problemă, că se face repede un drumeag, asfaltat subțirel, care să ducă de la capătul tulcean al podului înspre Măcin. Unde, odată ajunse, camioanele și automobilele ar putea să facă dreapta spre Smârdan și să ia bacul spre Brăila. Bine organizate, mașinile s-ar putea învârti în bucla asta la nesfârșit, cu mici pauze pentru realimentare. Dar ce bine va da podul plin de TIR-uri în poze și-n filmări din dronă…
Numai că, pentru ca pozele și filmările din dronă să poată fi realizate, ar trebui ca podul să fie inaugurat. Un sobor de politicieni, însoțiți de mulți popi și de armate de trepăduși, ar trebui să se deplaseze ceremonios până la mijlocul podului și, cu zeci de foarfece, să ciopârțească ceremonios o panglică tricoloră.

Ei bine, problema e că, deși se fac exerciții intense de tăiat panglica atât în PSD, cât și în PNL, încă nu s-a hotărât data inaugurării.
PNL-ul ar vrea ca podul să fie inaugurat cât mai repede, cât să-l mai prindă pe Ciucă în funcția de premier. Și deși, ca partid, liberalii n-au făcut nimic pentru pod, nefiind la guvernare când s-a decis construirea și nici finanțarea acestuia, Ciucă ar vrea tare mult să-și treacă realizarea în contul lui, cu speranța că-l va ajuta în campania prezidențială din 2024.

Pe partea cealaltă, doi pesediști își ascut foarfecele de câțiva ani: Sorin Grindeanu și Mihai Tudose. Tudose, măcar, este cel care a semnat ultimul act de care mai era nevoie pentru ca lucrările la pod să înceapă, iar Grindeanu a trecut și el pe la Palatul Victoria atunci când discuțiile pentru finanțare se aflau într-un stadiu atât de avansat încât n-a fost nevoit să intervină deloc. Cumva, ambii au meritul că n-au stricat nimic din ce se făcuse pe vremea Guvernului Ponta.

De câțiva ani, însă, Tudose se laudă că e podul lui și că, dacă n-ar fi existat el, visul de milenii al daco-geților de a uni Moesia Inferioară de Dacia prin încă un pod nu s-ar fi putut realiza. Așa că, din punctul lui de vedere, Tudose ar vrea ca inaugurarea podului să aibă loc atunci când Ciucă nu va mai fi premier, poate chiar în primele zile ale mandatului premierului rotativ de la PSD. Premier care va fi… Aaa, uitasem să vă spunem asta, nu? Bine că ne-am amintit, fie și la sfârșit. Premier care va fi, se pare, chiar Mihai Tudose. Ca să vedeți și dumneavoastră cum se pot alinia astrele astea…

1 comentariu

  1. #1

    Deloc nu mi-e simpatic dl care seamana izbitor cu locotenentul Worf, dar a avut si el o contributie aplanand disputa orgoliilor locale (prostesti) GL-BR

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint