Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Secunda în care PNL a gîndit

Zoom Secunda în care PNL a gîndit

Pentru o secundă, liberalii par să fi înțeles importanța cuceririi Capitalei. Pe toată durata acelei secunde s-au comportat ca și cum le-ar fi devenit clar că cine cîștigă Primăria Bucureștiului poate pretinde că a cîștigat alegerile locale din 27 septembrie. Așa că au vorbit, preț de zece de sutimi de secundă, despre marea alianță a dreptei la locale și au reafirmat, în douăzeci de sutimi de secundă, sprijinul pentru candidatul unic Nicușor Dan. Restul de șaptezeci de sutimi de secundă l-au folosit pentru a se răzgîndi.

Cînd secunda istorică s-a scurs, liberalii au redevenit politicieni români. Alianța dreptei a început să pută, să prezinte „dar“-uri și „cu condiția ca“-uri, iar lupta personală pentru putere și bani a reizbucnit cu nerăbdarea unei ejaculări precoce.

Nicușor Dan nu mai satisface, nici pe departe, ambițiile PNL cu privire la Capitală. Tortul de miliarde de euro din bugetul marelui oraș nu se mai vrea împărțit cu USR-PLUS. Cît despre cuțitul care va tăia acest tort, liberalii nu-l vor deloc în mîna unui independent ca Nicușor, ci la dispoziția unui om controlabil din partid.

Ludovic Orban ar vrea să pună un candidat de-al lui, adică pe Marcel Vela sau pe Nelu Tătaru. Dușmanii lui Orban, însă – între care strălucește, ca un dinte de alpaca, Rareș Bogdan – vor ca Orban să dea greș. Iar Orban are șanse mari să dea greș. Dacă susține eliminarea lui Nicușor, pierde cu Vela sau Tătaru, fiindcă Nicușor va candida oricum și, astfel, voturile dreptei se vor diviza în favoarea Gabrielei Firea. Dacă, dimpotrivă, îl va susține pe Nicușor și Nicușor cîștigă, PNL de fapt pierde, dînd orașul și banii pe mîna unui ciudat.

Norocul lui Orban, însă, e natura lui nepăsătoare, inconștiența izvorîtă din tutun și băutură, obișnuința lui de a nu-și face griji în legătură cu nimic, fiindcă lucrurile se vor întîmpla, oricum, într-un fel sau altul.Așa că marea alianță a dreptei a devenit un proiect lăsat la voia întîmplării, PNL revenind la liniile de forță ale politicii sale: ridicatul din umeri, mîinile în sîn și așteptarea.
3 comentarii

  1. #1

    Ciudat e putin spus (referitor la nea Dan).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint