Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Securiscurile unui puci executiv

Zoom Securiscurile unui puci executiv

În martie 2017, Sorin Grindeanu l-a numit consilier de stat în aparatul propriu pe Gabriel Stătescu, general SRI cu o stea, trecut în rezervă cu cîteva zile mai devreme. Stătescu a fost șeful Direcției pentru comunicații și IT în cadrul serviciului și l-a avut în grijă pe Grindeanu încă de pe vremea cînd actualul premier era ministru la Comunicații.

De altfel, SRI nu s-a sfiit niciodată să-și arate interesul și controlul în materia comunicațiilor, serviciul elaborînd mai toată legislația trimisă în Parlament sau la Guvern pentru acest domeniu. Legile Big Brother la care ministrul Grindeanu s-a raliat cu entuziasm în zilele respingerii lor au fost scrise de juriștii SRI. Tot ei au redactat legislația secundară în materia interceptărilor, adică hotărîrile ANCOM și CSAȚ care au “permis” ascultarea ilegală a convorbirilor telefonice și perchezițiile cibernetice începînd cu anul 2003.

În momentul în care s-a decis că strategia creării unui nou pol de putere în PSD va fi aplicată pe corpul tînărului Grindeanu, serviciul i-a plantat un om în apropiere pentru ca supravegherea să aibă la bază și elementul contactului fizic.

Fostul general Stătescu, unul din oamenii lui Florian Coldea, a mai avut în sarcină și alte atribuțiuni în zona statului paralel. De exemplu, omul a supervizat transferul licenței de telefonie 4G/LTE, deținută de Sebastian Ghiță la 2K Telecom, către RCS&RDS prin intermediul ANCOM, pe vremea cînd ministru la Comunicații era Grindeanu. Distribuția business-ului din zona de comunicații între clienții SRI s-a făcut, ca de obicei, prin cele două instrumente ale serviciului: ANCOM și ministrul Comunicațiilor.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Mafie în toatā regula!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100