Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Șefu’ la sărăcie

Zoom Șefu’ la sărăcie

Cum recunoști un premier care nu vrea să mărească pensiile? Spune că ia în calcul nu doar mărirea pensiilor, ci și a alocațiilor.

Asta în prima fază. Adică e ceva de genul: Hei,lăsați pensiile, că pealea le creștem, dar să vedeți bunăstare și pe copii!

În faza a doua, această dorință de nestăvilit, această pornire aproape animalică de a mări pensiile și alocațiile începe să emane expresii de felul următor: „sustenabilitatea sistemului de pensii“ și „analize foarte serioase care se fac“.

Pe lângă acestea, Ludovic Orban mai are o comorbiditate. Ea se numește Izoleta Alexandru, o creatură care nu înțelege lumea în care trăiește, o ființă ruptă de realitate. Nu că realitatea i-ar simți vreo lipsă.

Într-una dintre cele 500 de apariții televizate din ultimasăptămână, Orban a zis: „Pensiile vor crește. Cu cât, depinde de starea economiei și de capacitatea efectivă de a plăti pensiile nu numai anul acesta, ci și în anii următori. Sustenabilitatea este fundamentală și vrem să oferim garanția oricărui pensionar că va primi pensia pe care o merită“. Pe scurt, pus în alte cuvinte, sună cam așa: Vă dăm cât putem să vă dăm, adică exact cât meritați.

Practic, în aceeași logică a austerității, un nene contabil o să-i facă lui Orban niște calcule din care o să reiasă că 700 de lei pe lună este o pensie cu care se poate trăi și că 1.292 de lei pe lună, cât e pensia medie, nu reprezintă o condamnare la moarte venită sub forma unui fluturaș.

1 comentariu

 1. #1

  Mi-ar place sa-i vad pe toti p.liticienii (.=u) traind strict din pensia mea de 1001 lei (misto calcul, in caz de ceva intru la categoria >1000)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Institutul pentru Combaterea Horelor

  7 iulie 2020

  Fenomenul horelor românești din primul război mondial a tulburat comandamentul german, care nu prea înțelegea tehnica de luptă a valahilor ce se învîrteau de mama focului înainte de apusul soarelui, […]

 • Limitele unui jucător de golf

  7 iulie 2020

  De pe pajiștea unde obișnuiește să joace golf, președintele Iohannis se pregătea să lanseze România. Din trusa de crose l-a ales mai întîi pe Ludovic Orban, deși putea să aleagă […]

 • Legea și Constituția nu poartă mască. Să le muim!

  7 iulie 2020

  Nu există, am cercetat, nici măcar o singură obligație legală ca onor Constituția să poarte mască atunci când intră într-un spațiu public închis. Nici celelalte legi, ordonanțe simple sau de […]

 • Crime cu miros de pandemie

  30 iunie 2020

  În vreme ce-n largul oceanului patru scafandri s-au repezit cu cuțitele asupra unei balene, să-i taie otgoanele plasei de pescuit ce-o ținea prizonieră, la noi patru polițai au ajutat un […]

 • Vacanța mare

  30 iunie 2020

  Pînă acum, virusul a întrecut știința și, după cum se vede, nu dă semne de oboseală. Fără vaccin și fără tratament, societatea dă din colț în colț, libertatea individuală scade, […]