Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Sever Voinescu: „DNA este o forţă a binelui. Sînt un susţinător al DNA.“

Zoom Sever Voinescu: „DNA este o forţă a binelui. Sînt un susţinător al DNA.“

După arestarea primarului pedelist de Cluj, Sever Voinescu nu ştie ce să le spună scepticilor din partid. 

Reporter: Ce crede PDL-ul de­spre arestarea primarului de Cluj? E adevărat că s-au înroşit telefoanele din cauza asta?

Sever Voinescu: PDL este partidul care a făcut cel mai mult pentru independenţa justiţiei, orice s-ar zice, iar PSD este partidul care asediază politic justiţia de cîte ori e în opoziţie şi o anexează imediat cum ajunge la putere. Mai nou, văd că şi Crin Antonescu ameninţă magistraţii cu puterea lui ce va să vină. Nu aţi auzit niciodată de la PDL aşa ceva. Dimpotrivă, am acceptat mereu deciziile magistraţilor chiar dacă ne-au produs daune de imagine sau chiar dacă, în discuţiile private din partid, au fost exprimate multe suspiciuni în legătură cu corectitudinea unor soluţii.

Totuşi, PDL ştie că nimic nu e mai grav decît să pui presiune politică pe un magistrat pentru o anume soluţie într-un anume dosar. Şi nu o să o facem aşa ceva niciodată. Eu, personal, am fost şi sînt un susţinător al DNA. Cu toate erorile sau derapajele inerente oricărei instituţii de genul acesta, cred sincer că rolul DNA în România de azi este benefic. Mai exact, cred că fără DNA România ar fi fost o ţară împărţită fără rest între Vântu, Voiculescu şi alţi cîţiva din aceeaşi categorie, cu un preşedinte gen Geoană pus de ei, cu un Parlament pus de ei, cu judecători puşi de ei, cu servicii secrete subordonate lor şi aşa mai departe. Oribil! Prin urmare, DNA este o forţă a binelui. Şi totuşi, nu pot da răspuns colegilor mei mai sceptici care văd ce se întîmplă zilele astea şi mă întreabă: doar pedeliştii sînt corupţi? Marii baroni locali pesedişti, precum domnii Dragnea, Oprişan, Constantinescu sau Cozma, nu au nici o problemă, deşi toată suflarea ştie ceea ce, iată, DNA nu pare că ştie. E posibil ca DNA să nu fi deschis încă filiale în toate judeţele. A început cu judeţele conduse politic de PDL, din cîte se pare. Sigur, trebuia început de undeva. Bine că au început! Oricum, eu nu ştiu ce să le spun colegilor care mă întreabă cum de e posibil ca titani ai corupţiei pesediste să-şi de­săvîrşească opera nestingheriţi în condiţiile în care, pe bune, DNA e din ce în ce mai performant. La asta, n-am răspuns.

Rep: Ce efect au arestările astea asupra imaginii partidului?

S.V.: E prematur să tragem o concluzie. Unii spun că rea, pentru că dau imaginea unui partid corupt. Adversarii noştri au şi început să clocotească retoric. Sigur, sînt şubrezi şi penibili, pentru că nu pot explica de ce DNA e corect cînd anchetează pedelişti, dar e sub contol PDL cînd îl mai ia la scărmănat, rar, tot mai rar, pe cîte unul de-ai lor. Fractura logică, însă, e de rigoare în partidul condus de Ponta şi Antonescu. Alţii spun că efectul e bun. Arătăm că justiţia, sub puterea noastră, e independentă şi că reacţionăm cu maturitate cînd se întîmplă ceva de genul acesta. O arestare la nivel înalt e o provocare etică pentru un întreg partid. Comparaţi reacţia noastră într-un asemenea nefericit caz cu reacţia PSD în situaţii similare. Dar nu veţi face comparaţia asta, ştiu bine, pentru că orice comparaţie din care noi ieşim ceva mai bine decît USL trebuie evitată. 

Rep.: A vrut Traian Băsescu să-i arate pisica lui Boc, cum spun unii?

S.V.: Nici vorbă! Absolut sigur, nu! Ştiu bine ce spun cînd infirm categoric această speculaţie. Nu doar pisica, dar nici măcar cotoiul nu cred că a vrut să i-l arate pentru că, în acest caz, aş fi fost direct vizat şi aş fi ştiut dinainte. 

Rep.: În ce relaţii mai eşti cu bătrînii din PDL?

S.V.: Mă ţin, încă, tare, dar am început să îmbătrînesc şi eu…

4 comentarii

 1. #1

  Nu inteleg motivul, sau motivele ce va determina sa mai lati in discutie personajud mentionat.Nu vorbeste ce gandeste, debiteaza ce doreste sa auda stapanul sau. Ce va face DUPA?

 2. #2

  Cine-l mai ia in srios pe Voinescu?

 3. #3

  E jenant sa auzi asemenea prostii din partea unui om care pare inteligent.Dovada ca orice om isi are limitele sale .Sau poate ca unii oameni doar au lasat impresia ca sunt inteligenti.

 4. #4

  eu cred ca socoteala era a lui basescu si i-a băgat-o Robertei sever sub nas prima oară. Băsescu își dă socoteala cu împrumut la fazele tari.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale