Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Shadowbox. De la noi, dar ca la mama lor

Zoom Shadowbox. De la noi, dar ca la mama lor

Deși de vreo cinci numere ne tot întrebăm încotro se îndreaptă muzica românească, n-am aflat nimic concret. Cu cîteva excepții, printre care aceea că băieții de la Shadowbox au avut un start spectaculos. Ne-a spus-o Alex Anghel, redactor Guerrilla Logout la Radio Guerrilla.

Cum ajunge un ahtiat după Arctic Monkeys și The Killers să scrie de bine despre o trupă de hip-hopperi? Ascultați Shadowbox și o să înțelegeți. La prima apariție a lor pe radio m-am chinuit să-mi dau seama ce trupă care se dă pe Guerrilla ar putea cînta așa ceva, însă mi-am restrîns din start domeniul de căutare la teritoriul Statelelor Unite. Nu mi-a trecut prin cap că ar putea să fie vorba despre niște români. Știu, auziți sintagma asta foarte des, mai ales cînd vine vorba despre recomandări de trupe noi românești, dar adevărul e că Shadowbox sună exact ca și cum ar fi „de la ei din țară”. Și e lăudabil că din ce în ce mai mulți de pe meleagurile noastre ajung la această „normalitate”, pînă la urmă, la nivel de compoziție, dar mai ales la nivel de producție, unde se cam strica treaba pînă de curînd.

Chiar dacă s-au grupat abia anul trecut, cei patru Shadowboxi au destule proiecte muzicale în spate, și asta se simte, în versuri, în producție, dar mai ales în live. M-am documentat eu și am văzut că, cel puțin pe afară, prin zona de hip-hop și rap nu prea se mai poartă grupurile, acum ori sînt artiști solo, ori sînt artiști solo în colaborare cu alți artiști solo, așa că decizia lor de a veni cu un astfel de proiect în climatul actual este cu atît mai surprinzătoare, și poate că tocmai de asta prinde așa de bine. Pentru că vin din zone diferite, atît geografic cît și muzical, o să întîlniți în piesele lor, pe lîngă hip-hop, și elemente din electro, metal și dub. Album nu au deocamdată, au însă un EP, The Hidden Elements, mai au de lucrat la capitolul diversitate și la sporirea numărului de piese din repertoriu, dar startul a fost spectaculos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint